Nem most kezdtem Linuxxal foglalkozni, de nem vagyok guru, majd valahogy megpróbálom leírni a gondjaimat, mert ilyen instabilitási problémákkal még nem találkoztam. Remélem, hogy csak beállítási problémák, de nem hinném, mert ami érdekes,hogy ezek csak nem túlrég jelentkeztek, de egyre gyakrabbak:
Gép: Asus A6R, CeleronM 1.7, 1 Gb DDR2 533 RAM, Ati Radeon Xpress 200M
Distro : kUbuntu 8.10
Problémák:
1. USB-s egér egyik pillanatról a másikra behal. Nincs rá szabály, hogy mikor. Tapipad működik.
2. Van egy Wines gépem. Ha a kettő között másolok, egy gondolat és behal a hálózatom. Lényegtelen, hogy mennyi adat megy át, behal a laptopom. Se hálózat,se net, a wines gép sem látja. Reboot átmenetileg megoldja a problémát.
3. Egy időután behal a net. Egy routerből jön LANon. Megáll a net és a routert sem birom elérni. Egy reboot itt is segít. Ennek valószínűleg van valami köze a 2. gondomhoz.
4. Monitor kikapcsol. ez is csak úgy. :) ctrl alt backspace nem segít,ctrl alt del csak többszöri taposás esetén
5. Kikapcsoláskor, újraindításkor ha valamelyik ezen pontok közül megvalósul, gyakran leakad, meg máskor is,mikor nincs gondom semmivel sem. Csak az egérkuroz dolgozik, semmi másra nem reagál.
6. Egyik pillanatról a másikra az Open Office nem indul. Crashel. Pár napja dolgozott, mostmár nem akar. Van egy fájl amit írtózatosan helyre akar állítani, állítólag meg is teszi,de utánna mindjárt széthullik. Próbáltam Adeptben leszedni, felrakni, oo könyvtárakat töröltem a home könyvtárban, semmi.
Bocsi,de ezek napi 5 alkalommal fordulnak elő és egy kicsit idegesítő.... Lehet, hogy sok a kérdés és a probléma felvetésem,de nem akartam mindegyiknek külön topicot nyitni.
Ha bárkinek van valami ötlete, akár egy fél kérdésre is, kérem írja meg,mert nem szeretném újrarakni a rendszert, mert már jobb ötletem nincs, attól függetlenül, hogy teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy ez nem az az újrainstalállós rendszer. :)