Sziasztok! Szeretném a gépemre (Acer Aspire 3103 NWLMi) feltenni a Kubuntut. A CD-ről már indítottam és igen elégedetté tett, hogy a WIFI alapból elindult. A tárgybelit viszont nem tudtam kipróbálni. Valószínűleg nem is fog elindulni, ezért akinek van tapasztalata, az ne kíméljen, ossza meg velem. Milyen kártyák indulnak el gond nélkül, vagy ha bármaly típus elindítható, akkor még telepítés előtt szeretnék informálódni. Ha esetleg valakinek ezzel a gép típusal volt már tapasztalata és minden eszközt el tudott indítani, annak örülnék a legjobban. A segítségeket előre köszönöm.

A pcmcia bluetooth kártyád típusa (illetve konkrétabban a chip) sokkal fontosabb, mint a gépé. Az általam ismert usb-s bluetooth-adapterek eddig hiba nélkül működtek, pcmcia bt kártyáról talán még nem is hallottam. Lásd még Bluetooth Setup az Ubuntu.com-on.

maatHat a karin csak az alabbiak latszanak: CONCEPTRONIC C04-020 CBT100C CE0678! A gyarto honlapja sem arulja el a chip tipusat. Probaltam ezek alapjan kideriteni, de nem jartam sikerrel. Ay USB -s eszkozokkel nincs baj, de jobb szeretnem. ha nem lenne semmi kilogo kutyu a gep oldalan. ----

• maat válaszolt erre.

maatA link segitett, annyiban, hogy a tamogatott listaban benne van de meg nem csinaltam semmit, csak olvasom a temerdek infot. Koszonom ----

maatSajna a leírás csak az USB eszközökre igaz. A PCMCIA -ra nem alkalmazható. Az biztos hogy látja a kártyát az lspcmcia parancs, mert az alábbi kimenetet adja: Socket 0 Bridge: [yenta_cardbus] (bus ID:0000:06:04.0) Socket 0 Device 0: [serial_cs] (bus ID: 0.0) Már csak a továbbiakban hogyan tovább? ----

Sajnos még mindig keresem a megoldást, hogy a korábban megnevezett eszközt munkára bírjam. ----

Ennyivel később: 15 év