Hiába telepítettem, nem indult el. Marad a Gnome változat !
Nem lehetett telepíteni...
ha már van a gépeden ubuntu, akkor a legegyszerűbb, ha így telepíted az xubuntu-desktopot. Ha gondod van, szólj!
Köszi a választ ! Így tettem, és sikerült. Hogy lehet beállítani, hogy a numlock induláskor bekapcsoljon xfce alatt ?
Miért indul el automatikusan belépéskor az OOO.org ? Hol lehet kikapcsolni ?
polyazoliGondolom, azért, mert a legutóbbi kilépés elétt nem zártad be az OO.o-t. Ahogy látom, az xfce-ben az az alapbeállítás, hogy belépéskor a legutóbbi kilépés előtt még futó programok automatikusan betöltődnek. Így ha mielőtt kilépsz az xfce-ből, bezárod az OO.o-t, akkor legközelebb nem fog elindulni.
(Ide írok, mert nem akarok topicot nyitní ezért) Sziasztok. Egy régi, szerény teljesítményű gépre szeretnék telepíteni linuxot. Sok jót hallottam, olvastam róla. Unom már a winf..s instabilitását stb,nagy ívben elhajítanám. Mivel elég szerény gépem van itthon, PII-es, 400mh-es, 128mb.ram, 6Gb.vinyó, ezért a xubuntura gondoltam. De nincs cd írom csak olvasóm, ezért nem tudom kiírni a képfájlt. Az lenne a kérdésem, hogy hol tudnék beszerezni telepítő cd-t.
densziVan valami CD-író projekt de most az istennek sem találom. A lényege az, hogy egy CD árárért kiírják neked a kívánt ISO-t és megbeszélés alapján el is juttatják hozzád. De ha tudsz várni meg is rendelheted https://shipit.ubuntu.com/ csak azt nem tudom, hogy Ők foglalkoznak-e a klónokkal (Kubuntu, Edubuntu, Xubuntu) vagy csak az alappal.
Sziasztok! Szerettem volna telepíteni az xubuntut, de telepítés közben kiírja a következőt: run-program: ' /sbin/modprobe ' abnormal exit A gép egy régi Intel Celeron 700 Mhz, abit vl6 alaplap, ASUS A7000 64 Mb, 255 Mb memória. Próbáltam a lemezellenőrzést, és itt is ugyan azt írja ki. Mindkét telepítővel próbálkoztam, desktop, alternate. Már az elején megakadnak. Ha kezdőként megoldható megköszönném a segítséget.
bibokaJavaslom a Xubuntu alternate cd letöltését! Az alternate verziók általában sok telepítési problémát áthidalnak ! http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/7.10/release/xubuntu-7.10-alternate-i386.iso (32 bites) http://cdimage.ubuntu.com/xubuntu/releases/7.10/release/xubuntu-7.10-alternate-amd64.iso (64 bites) ui.: bocs: figyelmetlenül olvastam a leveled, de az alternate cd-nek vannak olyan opciói, amelyek segíthetnek (ha jól emlékszem F6?) A memória mennyiségét nézve mindenképpen az alternate cd környékén kell keresgélned! _______ warp
warpKösz a javaslatot, de az alternate cd-ről is megpróbáltam, ugyan azt írja ki. A cd-ket írás után természetesen adatellenőrzésen végigfuttattam, és mind a kettő rendben volt. A telepítéskor felkínált cd ellenőrzésnél is ugyan azt a hibát írja ki, tehát valószínűleg valamilyen hardveres gond lehet. Gondolom én, de nem értek a linuxhoz. Amit lehet ellenőrizni a windozos felfogás szerint, már megcsináltam.
Hmm... Lehet, hogy nekem is Xubuntu-t kellett volna telepítenem? Kicsit lassú az Ubuntu (főleg indításkor) Egyébként ami ubuntura jó az xubuntura is? (pl opera)