Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne hogy Hardy alatt próbálok wifit beüzemelni.
Sajna az USB-vevőmnek nincs Linux drivere csak XP-s. Elsőre megnéztem a Hardy saját súgójában hogy kéne eljárnom. Le is töltöttem az NDISGTK-csomagot ami elvileg az XP driveremet tudná hasznosítani. Eddig minden ok mert megtaláltam azt ami kell és fel is ismerte a szoftver. Nade! Ez után sem történik semmi ott az ELVILEG működő driver de sehol Wired-network beállítás. Kicsit nyomkodok itt ott hátha vmi. változna de semmi.
Egyszercsak nemtudom hogy de megjelent az elérhető wifi kapcsolatok listálya. HURRÁÁÁ győzelem gondoltam naívan de sajna nem. Beírom a jelszavamat és sikeresen csatlakozom is és megy a net. DE mikor másnap újraindítottam a gépet az fogadott hogy se net se látható kapcsolatok se semmi. EZ hogy lehet?? A gép konfigurációja nem változott se hardver se szoftver szinten. A kis progi gond nélkül látja az USBs eszközömet(de ha kihúzom és újra bedugom akkor eltűnik és nem is látja újra csak komplett gép restart után) de a kapcsolatok listából megint eltűnt a vezeték nélküli opció. Megvan a vezetékes opció meg a tárcsázós is de sehol wifi.
Ha valaki tudja miért van az ,hogy néha van wifi opció a "Hálózatok" menüben néha miért nincs az ossza meg velem legyen oly kedves.
Jaj valami eszembe jutott még. Mikor leállítottam a gépet az első (és egyetlen)sikeres kapcsolódás után a leálló rendszer még kiírt pár olyan hibát ami Networkel kapcsolatos.
Teljesen el vagyok keseredve mer hetek óta nem találok megoldást...
A válaszokért ötletekért előre is köszönettel Petnehézy Bálint