PhazeCHello PhazeC!
Vagy olvastasd el a fiuval a dokumentaciot es ne ird le, hogy mit csinaljon, vagy ha mar leirod, ird le rendesen, hogy meg is ertse, kerlek! Ket eve meg en is szenvedtem, nem ertettem, miket irnak itt a nepek, de talan, ha egyszer kerdeztem, ha egyaltalan. A dokumentaciot en se olvastam, forumokbol tobbet tanultam.
jarhead! Szerintem ezt akarta irni:
1. Nyiss egy terminalt!
2. Ird be ezt: su fonok
Ertelemszeruen nem fonokot kell beirni, hanem a rendszergazda nevet, amit a telepites folyaman valasztottal.
3. Ird be a jelszot!
Nem latsz majd se csillagokat, se pottyoket, de nem beszarni.
4. Ird be ezt: sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base
5. Ujra ird be a jelszavad!
Ujra nem beszarni. A 4. pontban kiadott parancs megnyit egy letezo vagy letrehoz, majd megnyit egy alsa-base nevu fajlt. Mivel irva vagyon, hogy legalulra kell beirni a 6. pontot, amit majd irok, gondolom, hogy egy mar letezo fajlrol ir a srac.
6. Ird be ezt: options snd-hda-intel model=lenovo
ctrl+s-sel vagy a mentes gomb megnyomasaval mented a modositott fajlt.
"Windowsos" megoldas:
1. Nyiss egy terminalt!
2. su fonok
3. jelszo
4. sudo nautilus
5. jelszo megint
Erre elindul az ubuntus "Windows Explorer", ott belepkedsz a szamitogep ==> etc ==> modprobe.d mappaba, majd megkeresed az alsa-base nevu fajlt. Kittkatt, megnyilik, legorgetsz az aljara, beirod ezt: options snd-hda-intel model=lenovo, majd ctrl+s vagy mentes gomb lenyomasa, kiikszeles, bezaras, alt+f4, vagy bezaras-mentes, rad bizom.
Majd őő, bódottá!
Ui.: Azert birod menteni, mert a "Windows Explorert" mar rendszergazdakent nyitottad meg, ugyanugy a szerkesztett fajlt is.
Amugy PhazeC-nek igaza van, dokumentacio, tanulni, tanulni, tanulni! Lennon. Az, hogy en lusta vagyok, egy dolog. :D
Udv!