Az a gondom a fent említett eszközzel, hogy bár frankón felismeri az Ubuntu, nem helyes az érzékelt méret. A bal felső sarkát a képernyőn is oda teszi, de jobb oldalon vagy 2 centit kihagy. Mintha 4x4-esnek venné. Plusz, a lenyomás erősségét sem érzi. Találtam valami módszert arra, hogy be tudjam állítani, de ahhoz a kernelt kellene piszkálni, meg az XOrgot, meg mindent, de nem nagyon van hangulatom hozzá. Valami más ötlet, hogy tudnám beállítani?

Ennyivel később: 7 hónap

Óóóó, de rég is volt, hogy megkérdeztem.. Azóta hátha valakinek van valamilyen ötlete, hogyan lehetne helyére pakolni a tabletet, hogy normálisan érzékeljen.. Mert megoldást nem találok...

hazamegyek igérem megnézem... xorg.conf ba kel hegeszteni... pch

Nos: xorg.conf Section "InputDevice" Driver "wacom" Identifier "stylus" Option "Device" "/dev/ttyS0" Option "Type" "stylus" # Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY EndSection Section "InputDevice" Driver "wacom" Identifier "eraser" Option "Device" "/dev/ttyS0" Option "Type" "eraser" # Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY EndSection Section "InputDevice" Driver "wacom" Identifier "cursor" Option "Device" "/dev/ttyS0" Option "Type" "cursor" # Option "ForceDevice" "ISDV4"# Tablet PC ONLY EndSection Section "ServerLayout" Identifier "Default Layout" Screen 0 "Screen0" #Screen 1 "Screen1" Inputdevice "Keyboard" Inputdevice "Mouse" InputDevice "stylus" "SendCoreEvents" InputDevice "cursor" "SendCoreEvents" InputDevice "eraser" "SendCoreEvents" EndSection

pchEddig szép és jó. A baj azzal van, hogy gyorsabban mozog a kurzor, mint a toll. Most kipróbáltam. hogy az egérkurzor gyorsulást lejjebb vettem. Olyan lassan követi a tollat, mikor húzom, hogy borzasztó, de legalább bejárja a képernyőt...

DcNdrewNah, ennek kampó... Még megpróbálom, hátha hajlandó lesz egy kis X-Y-Z beállítgatásra reagálni.. Amúgy meg nekem eredetileg wacom volt, nem ttyS0, és úgy is műxött, csak ép sz*rul.. De ha sikerült melóra bírnom, mindenki okulására megosztom. :D

Ennyivel később: 14 év