Nos, létrejött végre a Debreceni Linux klub blogja. Már túl vagyunk az első találkozón, a klubbal kapcsolatos dolgok ezentúl ide kerülnek. A történetről, röviden (tudom, én és a rövidség, de akkor is:) )
Egy barátommal (Lidérc) közösen kitaláltuk, hogy jó lenne itt Debrecenben személyes jelleggel összehozni egy közösséget, összegyülni egy erre alkalmas helyen, és pl. sörözés közben elbeszélgetni olyanokkal, akikkel közös "mániánk" a Linux, megosztani élményeket, gondokat, és egy jót beszélgetni, jó hangulatban. Ez a dolog pozitívan hathat a közösségi szellemre. Eleinte a gondolatom csak hozzászólás szintű volt, bizonyos témákkal kapcsolatban felvetettem az ötletet, és a fogadtatás eléggé vegyes volt, volt, aki nem akart barátot az op. rendszer mellé, és volt, aki szerint megfontolandó gondolat. Végül voltunk olyan merészek, és elhatároztuk, hogy akármi lesz is, egyet megpróbálunk összeszervezni. Fórumtémát indítottam, és felmértem, van-e rá igény. Mi is meglepődtünk, mennyire sokan érdeklődtek, és csináltam egy mail-címet, ahová a szervezéshez szükséges infókat gyüjtöttem, pl. kinek melyik nap a megfelelő, milyen időpont, stb. A helyet mi találtuk ki, mivel jól megközelíthetőnek kellett lennie, békésnek, és mivel sokan egyetértettek, hogy a sörözés jó ötlet, így egy kis kocsmára esett a választás. A Valhalla nevű kocsmára esett a választásunk, és ide hívtunk mindenkit, akit érdekelt a dolog. Nem csak Ubuntusokat, bárkit, aki "Linux barát". És, bár nem volt egy hatalmas, világra szóló a szervezés, végül az elsőre 9-en össze is jöttünk. Innentől a dolog már a történelem része :) (És micsoda történelem! :D )
A szervezés folytatódik, itt, a blogon is, és e-mailben is, a dlkmail@citromail.hu címen. Amit minden, az összejövetel iránt érdeklődőtől kérek:
-becenév (pl. a fórumos), vagy igazi név mellé, de az nem kötelező.
-az email cím, amire írhatunk neked. Ha nem írsz, akkor arra megy a levél, amiről írtál.
-írd meg, kb. milyen napokon, és azokon a napokon milyen időben felel meg neked a találkozó. Ez az egyik legfontosabb dolog, kötelező megadni. Legalább körülbelül, de akkor azt jelezd, hogy mi a biztos, mi nem. (Azokon a napokon...Ó, míly szép a magyar nyelv:) )
-pár szót, vagy fontos közlendőt magadról. Nem kötelező.
-Lakcímről csak annyit, hogy Debreceni vagy-e, vagy ha nem, melyik település. Kötelező. (Pontos lakcím nem kell.)
A következő szervezését is elkezdem, viszont, mivel itt nincs főnök, én is csak szervező vagyok, ezért a hely és az időpont a többség akaratán múlik. Már az első találkozón felvetődött a helyszín kérdése, így most szerintem ezt kellene első sorban tisztázni. Maradhat a Valhalla is, de Vasmacska, és egyéb helyek is képbe kerültek. Ezt szintén ti döntitek el. Azt, hogy az első milyen buli volt, a képek, amiket majd itt is láthattok, megmutatják. a képeket itt nézhetitek meg egyenlőre:
Az első találkozó:
http://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=Verona0007&target=ALBUM&id=5297962686179520049&authkey=2Rs3R3keBao&feat=email
Ha kedvet kaptatok, hogy a következőn ti is ott legyetek, akkor nyugodtan lehet itt is jelentkezni, a szervezés miatt azonban az e-mailt is várom, hogy a hely, és az idő mindenkinek megfeleljen :D