Nah, mivel problémámat elég egyedinek gondolom (bár nem vagyok linuxos felhasználó, most akartam áttérni), és a kereső se sietett segítségemre kifejtem.
Gépemben van egy alaplapi videókártya, ami a GeForce 6100-as nevet viseli, és van a gépben egy másik, mely a GeForce 8800GTS névre hallgat (természetesen utóbbit használom, arra van dugva a monitor is). Az ubuntu el is indul, Live cd-ről is (csak a 7.04, a 6.10 ugyanazzal a hibával dob vissza, amivel itt segítségért fordulok).
Feltettem a 7.04-es Ubuntut. Utána, mivel gondoltam, kipróbálom a Berylt, és a 60Hz-s monitor is bántotta a szemem, gondoltam eflrakom a Korlátozott meghajtókat. Utá Ctrl+Alt+Backspace, a Gnome újraindítása végett, és az alábbi hibával fogad:
"Nem tudtam elindítani az X kiszolgálót (azaz a grafikus felületet). Valószínűleg nincs helyesen beállítva. SZeretn megtekinteni az X kiszolgáló kimenetét a problémáról?"
Mit csináljak, hogy hasznáható legyen a rendszer? (azt gondolom, h a xorg.conf-ot kellett volna szerkeszteni, de terminálból nem megy, úgyhogy ha lehet, teljes parancsokkal lássatok el!)
A válaszokat előre is köszi!
axaard