Gondolkozom egy netbook vásárlásán. Valószínűleg az elvárásaimnak egy 701-es bőven megfelel, de azért kikérdezlek titeket is. Szóval amire használnám: -Elsősorban határidőnapló, jegyzettömb, kvázi egy régi kommunikátor tudása, gondolom ennek megfelel -néhanapján hangot felvenni, ezt átkonvertálni -külföldről hazatelefonálni, esetleg zenét hallgatni, filmet nézni(esetleg van lehetőség valahogy tévére kihegeszteni a hangot, képet?) -ha megtelik a fotaparát, lementeni -ha nincs más honlapot karbantartani nagyjából ennyi. Ha eszembe jut még valami, akkor majd hozzábiggyeztem. Elég erre egy 701-es, vagy kell hozzá a komolyabb vas?

'netbukkok': Acer Aspire One Asus eee PC Fujitsu-Siemens AMILO MINI HP-Compaq 2133 Mini-Note PC Lenovo IdeaPad MSI Wind Toshiba NB100 Szerintem a 701-es bőven megfelelhet neked. Én mondjuk inkább 9-10"-es kijelzőjű gépet vennék a helyedben, mert ennek a billentyűzete kényelmesebb mint a 7-8"-os gépen. A Toshiba és HP drága, msi-ről olvastam, hogy wifi-vel valamit szenvedni kellett egyeseknek. A fusi és asus minőségben nem bízom, szóval acer-t vagy lenovo-t ajánlanám inkább. Később vehetsz hozzá 6 cellás akksit, hogy nagyobb legyen az üzemidő. "külföldről hazatelefonálni" I.T. hazatelefonál :D

nem vagyok a téma szakértője, de: 1.: jegyzetek: természetesen ennek megfelel 2.: hangfelvétel: http://www.eeepcbolt.hu/eeepc701.php eszerint van rajta hangbemenet 3.:telefonálás, filmnézés: ezzel lehet gond http://www.argep.hu/product_617152.html eszerint a gépben csak egy 600 Mhz-es CPU dobog, ami nem biztos, hogy elég a telefonáláshoz, vagy filmnézéshez, de ha nem akarsz HD filmeket nézni, akkor szerintem elboldogul vele. Valószínűleg hang kimenet is van rajta, de ezt ellenőrizd majd le. Az viszont biztos, hogy monitorhoz hozzákötheted. 4.: "ha megtelik a fotaparát" ööö, ezt csak én nem értem?, a vinyóra gondolsz?, USB 2-es csatlakozók vannak rajta, ami bőven elegendő adatátviteli sebességet biztosít (egy átlagos felhasználónak...), ebbe dughatsz pendriveot, vagy külső vinyót... 5.: ehhez szerintem nem kell nagy teljesítmény, viszont a kijelző felbontásával gondok lehetnek, ami 800x480, ez jóval alacsonyabb az átlagnál. ui.: a kérdéseid alapján úgy tünik nem vagy különösebben jártas a számítástechikában -ami nem baj- de számomra nagyon szokatlan ezen az oldalon :)

Részemről az Acer AA1 az teljesen ideális választás. Róla viszont azt kell tudni, hogy a WiFi nem működik benne azonnal (feltéve, hogy a Linpus Linux, vagy a Windows XP felülcsapásra kerül-e), de jól van dokumentálva a tennivaló.

Ennyivel később: egy hónap

Sziasztok ! Én 3 hete vettem egy FSC Amilo minit. Eddig teljesen megvagyok vele elégedve. Az általad leírt követelményeknek tökéltesen megfelel, de HD-t nem lehet rajta nézni. Egyébként más probléma nincs vele.Pillanatnyilag idő hiány miatt még mindig az XP home van rajta, de természetesen ez háttérbe fog majd szorulni. Az akku több mint 3,5 órát bír, ha kikapcsolod a WiFi-t és a Bluetootht. Ha be van kapcsolva akkor is több mint 3 órát bír nekem. Ezeket sajnos csak softwaresen lehet kikapcsolni (FN+F2) egy felugró ablakból, így aggódom némiképp, hogy Ubi alatt, hogy lehet majd ki-be kapcsolgatni. Ha ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata, jelezze.

Én most egy ilyenen gondolkodok: http://ce.computers.toshiba-europe.com/innovation/jsp/SUPPORTSECTION/discontinuedProductPage.do?LNG=23&service=CE&toshibaShop=false&com.broadvision.session.new=Yes&PRODUCT_ID=1058604 Ubuntu van rá alapból telepítve + 3 év garanciával is árulják.

azért nem javaslom a 701-et mert Neked nem lesz elég a 4GB-16GB amit ott adnak :) javaslom a Fujitsu Amilo Minit ár/érték aránya miatt (160GB tár lenne) de a Linux driver dolgairól nem tudok semmit... 69eFt-70eFt az ára http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/laptopok/fujitsu_siemens_amilo_mini_ui_3520/ ha meg mindenképpen Asus párti vagy akkor egy 900Mhz Celeronos Asus kell Neked ami nem SSD hanem 160GB HDD :) pl http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/laptopok/asus_eee_pc_900/

EbcsontÉn Acer-t vettem 160Gb-s verzió, XP-vel. 3G modem, Wifi és mikrofon, amit lőni kellett, de kereséssel együtt is 15 perc alatt fullos gépet kaptam. Szóval ha szempont az ubi, akkor ezt a gépet nagyon tudom ajánlani.

Szia! Örülök hogy segíthetek, mert karácsony előtt én is ilyen problémában voltam. A 701-es amiket mondtál azokra tökéletes, de vigyázz! Úgy olvastam nagyon silány anyagokból van! Szvsz. A Windet ajánlom, mivel nekem is az van és meg vagyok vele elégedve! Szóval szerintem MSI Wind forever!

Gelinekem 900asom van SSDvel nagypn meg vagyok vele elegedve, arra amit irsz tokeletes. nekem eleg a 16G amit adtak SSDvel, viszont hakl es alapbol ha nem videot nezel, munkara 4 orat bir (film kb 3). Sima ubuntuval hasznalom, egy direkt erre kihegyezett krenellel, csak be kell adni a forssat telepiteni, es kesz. minden eszkoz csont nelkul mukodik. A silany anyagokat nem ertem, szerinem eleg jo anyagbol van, fogtam mas netbookokat, ugyanabbol a muanyagbol keszitik. Szoval ha nem arasz silany muanyagot vegyel sinyt, dehat kinek van arra penze :D

Én az Asus-sal megjártam. Eee 900-as 20GB SSD. Februártól márciusig háromszor volt szervizben. Egy hónap alatt. Először VGA hiba, aztán elszállt a 4GB SSD, nem bootolt, nem lehetett formázni sem mert azt irta hogy, nem irható/olvasható, aztán meg egy késöbbi próba után már fel sem ismerte. Harmadszor meg volt mikor bebootolt, volt mikor nem, ha bebootolt nem mindig ismerte fel pl webcamot, wifit, de olyankor a biosból is eltünt. Ha felismerte biosban is ott volt. Inkább túladtam rajta a 3. szerviz után és vettem egy HP Pavilion dv-5 -öt. Én azt mondanám hogy Lenovo vagy HP(bár most nincs netbookom és elötte is csak Asus volt).

Sztem erre pont jó lenne az acer aspire one. Memkari olvasó nagy háttértár, mic.,stb.. sztem a legkomplexebb! Nézz utána ,főleg ha t-mobilos vagy! Rohadtul jó áron van ha részletre is hozod el!

Ennyivel később: 13 év