A probléma megoldódott.
Valamilyen rejtélyes oknál fogva, van, hogy a tápegység bekapcsolásakor rosszul indul el az alaplap, és akkor a NIC nem megy. Táp kihúzás, bedugás segít a problémán.
Sziasztok! van nekemm itthon egy régi P3-as gépem, egy HP Vectra 400.
1000MHz-es celeron,
256MB SDRAM
80GB WD ATA HD
Az egész szerverként funkcionált eddig XP alatt, monitor és billetyűzet nélkül, VNC-vel, port forwardolással, és SCP szerverrel. Gyakorlatilag DynDNS-sel elérhető volt a világon bárhonnan.
Na ezt a funkcióját akarom megtartani Ubuntu 8.04 alatt is.
Elvileg feltelepítettem rá a rendszert, és egészen jól fut, de a hálózat sehogyan nem akar működni.
A HW elemek között látszik a 3com3c905C-TX/TX-M (Tornado) Rev78 NIC. Legalábbis a HW testing alkalmazás azt mondja, hogy látja, de a következő lépésben azt mondja, hogy nincs internet kapcsolat.
Van itthon egy Linksys BEFSX41 router, ő van az ADLS-re kötve, és egy SMC gigabites switch.
Ez a gép a Linksys routerre van kapcsolva, mert úgyis csak 100Mbites kapcsolata van.
Amiket eddig próbáltam:
DHCP: semmi
Fix IP: 192.168.1.2
NM: 255.255.255.0
GW: 192.168.1.1
Gépnév: megadva
DNS: TréOnlájn 1 és 2 hozzáadva
Hosts: 127.0.0.1 localhost 192.168.1.2
ifconfig: elvileg lát egy eth0-t meg a lo-t.
ifdown: "eth0 not configured"
No, és itt lepődtem meg. A network managerben van eth0 interfész, csak a configure menüpontja nem aktív. Mivel ezen az ablakon nem látok sehol unlock gombot, hogy tudom configurálni a NIC-et?