Sziasztok, ti sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkeztek, mint én.
Tegnap kezdődött a 6 éves gépemen (konfigom itt ) egy olyan jelenség, hogy bekapcsoláskor közvetlenül a power gomb benyomása után nem hallom a megszokott sípszót, ami jelezné, hogy minden rendben van, ráadásul mintha máshogy zúgna az egész. Felpörögnek az optikai meghajtók (talán a floppy is), és minden "aktivitást" jelző piros és zöld színű lámpa folyamatosan világít, viszont semmi sem töltődik be. Ha a racket kihúzom a gépből, akkor csak zöld lámpa világít, hogy elvileg be van kapcsolva a masina.
Ezt úgy kell érteni, hogy a monitor villog, hogy be van kapcsolva, de jelet nem kap. A kábeleket átmozgattam. Hiába indítgatom újra, a probléma továbbra is fennáll, egészen 1-2 perces működéséig.
Miután ebben az állapotban hagytam a gépet 1-2 percig, majd azután nyomtam egy újraindítást, minden rendbe jött, felvillant a grub, és mintha semmi se történt volna. Ez a jelenség ma is előfordult, szerintem holnap is így lesz.
Kérdésem tehát: Elég szerintetek, ha alaposan szétszedem, jól kitakarítom, picit átmozgatok mindent, majd összerakom, vagy más jellegű is lehet a probléma? A picit furcsább hang miatt kérdezem, elképzelhető, hogy a winchesterek nem akarnak életre kelni?
Köszönöm.
MEGOLDVA
Végül kiderült, a videokártya hűátőbordája melletti elektrolit kondenzátor sült meg, szakértő ismerősünkre bíztuk a dolgot. Elmondása szerint napi szinten foglalkozik ezek cseréjével :)
üdv és kösz mindnenkinek a fáradozást!