berciXcoreSzóval, ezt utálom a Linuxban (pedig már 13 éve csak ezt használom), hogy olyan sok mindent kell egyszerre figyelembe venni, és esetenként olyan választási lehetőség elé kerülök, amikor egyik választás sem elégíti ki teljes mértékben az igényeimet. Igy van ez jelen esetben is.
Tehát:
A galibát az okozza, hogy használom a compiz-t 4 munkaasztallal, munkaasztalonként egyedi háttérképpel. Ahhoz, hogy mindegyik munkaasztalon különböző háttérkép legyen látható a compiz Cube-on, a Rendszereszközök/Konfigurációszerkesztés alkalmazásban az apps/nautilius/preferences fülön ki kell szedni a Show Desktop jelölőnégyzet bejelölését. Ekkor nem a nautilus jeleníti meg a munkaasztalokat, hanem a compiz. Ez esetben a munkaasztalról eltűnnek a Számítógép, a Saját mappa és a mountolt meghajtók, így a CD/DVD meghajtó ikonja is, ugyanakkor minden munkaasztalomon a compiz segítségével különböző háttérkép jelenik meg. Ebben az esetben DVD behelyezésekor az ugyan csatolódik, de az ikonja nem látható, a VLC nem indul el és nem kezdi el a DVD lejátszását.
Viszont, ha a Rendszereszközök/Konfigurációszerkesztés alkalmazással az apps/nautilius/preferences fülön a Show Desktop jelölőnégyzetet bejelölöm, akkor a DVD berakásakor az csatolódik, a munkaasztalon megjelenik az ikonja, egyben megnyílik a VLC is, és elkezdi lejátszani a DVD-t. Ebben az esetben viszont minden munkaasztalon ugyanaz a háttérkép lesz látható, mert a munkaasztalokat a nautilus kezeli.
Tehát választhatok: vagy azt akarom, hogy DVD behelyezése esetén automatikusan elkezdődjön annak lejátszása az alapértelmezett médialejátszóval, de le kell mondanom a munkaasztalonként eltérő háttérképekről (legfeljebb még megpróbálhatom pl. a wallpapoz-al a munkaasztalonként különböző háttérképeket), vagy ragaszkodom az utóbbiakhoz, akkor azonban kézzel kell indítanom a VLC-t. Nem tetszenek ezek az alternatívák.
Arról nem beszélve, hogy az én rendszeremben sok partició van, én viszont nem szeretem, ha a munkaasztal tele van a mountolt meghajtók ikonjaival.
Fazakas Albert