renee7OFF
Én ezt a "rendes gép" megfogalmazást nem értem. Az én gépem mitől rendetlenebb, amikor rendesen ellátja a feladatát és normálisan működik? Azért, mert már van újabb RAM, processzor, alaplap, stb és az új technológiáknak értelemszerűen nagyobb erőforrásigényűek? De miért? Szerver oldalon vhol megértem, hisz a jelenlegi fejlesztések a webes felhasználások felé tolódnak el. De ha ez így van, akkor miért kell a kliens oldalon is egyre gyorsabb processzorral és nagyobb memóriával rendelkező gépet üzemeltetnünk? Ezt a böngészők gépigénye és az általánosan használt hardvereket kiszolgáló szoftverek gépigénye egyáltalán nem indokolja ilyen mértékben. Ellenben bizonyos operációs rendszer üzemeltetése annál inkább.
Ami a Vistát illeti nem tudom, hogy mennyire csalódás, mert sosem használtam. Ellenben a W7 nekem csalódás eddig, mert a lényegi ígéretek (pl.: kisebb gépigény, magasabb biztonság) egyenlőre messze nem valósultak meg. KDE-t pedig immáron lehet XP-re is installálni. Akkor hol is van a fejlődés? Miért is magasabb a gépigénye? Azaz mitől is jobb, mint az elődje? Mitől érné meg nekem windózt illetve W7-et installálnom amikor csak dolgozni szeretnék a gépemen, amihez nem szükséges speciális szoftver? De amúgy ha megnézed a piaci reakciók is ezt támasztják alá. Feleslegesen a cégek sem invesztáltak desktopjaikba több pénzt és a Vista érkezésével elmaradt a frissítési hullám. Legalább is jóval kevesebben tértek át XP-ről Vistára, mint anno 98-ról/2000-ről XP-re. Tehát miért is jó az új Vista-klón, mivel is nyújt többet mint az XP vagy akár a Vista? Hogy van benne egy újabban kevésbé idegesítő felugró ablak (UAC)? Új skin? Megéri ez egy új gép árát, csak azért, hogy csinibb legyen? Bár az is lehet, hogy én vagyok szűklátókörű...
ON