Sammyka!
A helyzet a következő:Van 1db 40gb hdd,irányított telepítéssel(Kb 8gb kiwi linux 8.12+kb 2gb swap+30gb /home),van 1db 17gb hdd ntfs formázással(azért ntfs,mert ha át kell rakni win gépbe,akkor látja)ami nem csatolódik rendszerinduláskor.Elvárás a rendszerrel szemben:Esetleges új telepítéskor a 30gb /home +17 gb ntfs érintetlen marad,rendszerinduláskor automatikusan csatolódik mindenféle trükközés,bűvészkedés,beállítás nélkül.Mandriva 2008.1 alatt ez tökéletesen működik,de én ubuntu-t akarok és fogok használni,itt is kell működnie.Nagyon kevés tapasztalatom van az informatika terén,amit tudok,arra magamtól jöttem rá.Angolul nem tudok,csak néhány szót.Terminálban tudok néhány beállítást eszközölni(pl:net beállítás)de szoftvertelepítésnél pl fogalmam sincs,mit jelent az hogy sudo apt-get install.Na jó az install azt tudom mit jelent.Szóval ennyit értek az ubuntuhoz.Kb:10 hónapja használok linux-ot,azóta átlag HAVONTA!!! újra telepítem a rendszert,az én tudatlanságom miatt.Ezért van szükségem segítségre.Nagyjából ennyi.Köszönöm előre is a segítséget!