Üdvőzlet minden Linux felhasználónak !
Azzal problémával állok szemben hogy feltelepítettem az ubuntu studio 8.10-es verzióját ( mielőtt bárki belekötne azért studió (mert médiát tanulok és kellenek a benne levő csomagok ) nos a telepítés rendben is zajlott problémamentesen a Grub boot manager is rendben működött viszont az első indítás után amint végigment az ubuntu boot csíkja fogadott 1 fekete képernyő és csakis hang ha beírtam felhasználónevem és jelszavam be is lépett. Próbáltam a recovery menü Xfix opcióját hibaüzenettel kilépett.
Próbáltam a root menü sudo nano /etc/X11/Xorg.conf parancsával átszerkeszteni a képernyő configot de semmi siker. utánna néztem már rengeteg IRC csatornán és Nálam nagyobb tudásű linuxhasználóknál is, Vállrándításokon és neked nem való a linux mondatokon kívül mást nem kaptam. lehet nem a GPU a probléma nemtudom ezért itt a pontos gépconfigurációm
Processor:
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz (2 CPUs), ~2.66GHz
Memory:
2 * 2 GB DDR2 800 RAM
Hard Drive:
Samsung 500 GB Total
Video Card:
Sapphire ATI Radeon HD 3870 Toxic (512 MB GDDR4)
Monitor:
ASUS VW222U
Sound Card:
Realtek High Definition Audio (Integrated)
Speakers/Headphones:
Logitech X210
Keyboard:
Commercial USB keyboard
Mouse:
A4Tech X7 Model: X-750F
Mouse Surface:
QcK Steelpad
Operating System:
Windows Vista™ Ultimate (6.0, Build 6000) (6000.vista_gdr.071023-1545)
Motherboard:
ASUS P5W DH Deluxe
Computer Case:
Cooler Master AMMO 533
remélem valaki tud nekem segítséget nyújtani és viszonylag gyorsat nem vagyot valami nagy terminálzseni és kicsit szégyennek is tartom hogy 2009-ben doshoz hasonlóan kell eljárni.
a linux amúgy elsőnek gyorsnak tűnik de még nem érdemelte ki nálam az egyeduralmat
bocs az offért