XP/Ubuntu dualbootos gép telepítésébe fogtam a hétvégén. XP már megvan, feltettem, IP-t megadtam, getaway a router címe, tűzfal stb., működik rendesen. Az lenne a problémám, hogy ha telepítem az Ubuntut alternate CD-ről, telepítés közben ugye nem lesz internetem, mert a gép nem kap automatikusan IP-t DHCP nélkül. Fel fog menni így is az Ubi vagy okoskodni kell? Mert korábban telepítettem már alternate installal, de akkor simán tudott telepítés közben is friss csomagokat letölteni, mert a routerben a DHCP miatt kapott automatikusan IP-t. Tehát lehet-e telepíteni net nélkül és majd később már az oprendszerben elég frissitgetnem, vagy install közben valahogy meg lehet adni az IP-t és a getaway címét az Ubinak? (Vagy ha végképp nincs más megoldás, akkor telepítés idejére visszakapcsolom a DHCP-t a routerben.)

nincs most előttem alternate hogy kipróbálhassam, de rá fog kérdezni, hogy megpróbálsz-e dhcp-n ip-t kérni. te majd azt mondod, hogy nem, és akkor felajánlja, hogy te magad írkáld be az adatokat. ha nem tud dhcp-n kapni ip-t, akkor lesz egy ilyen ablak » http://ubuntu.hu/files/alternate-07.png?TB_image

Ennyivel később: 13 év