krausz "Hozzáférés megtagadva" mindig ezt irja ki ha valamit a fájlböngészőbe módosítani akarok és ha bemegyek a mappa jogosultságánál a beállításokhoz akkor meg azt irja ki hogy nem modosithatom mert nem én vagyok a tulajdonos.....de hátén vagyok csak én vagyok senki se lépett még be rajtam kivül csak 1 felhasználó is van.... mi lehet a gond?
Harcsa :""""; ~O.o Használd a büvös szót : su sudo gksu http://ubuntu.hu/forum/hozz%C3%A1f%C3%A9r%C3%A9si-jogok <~O.o~>
Dris Gondolom Nautilust hasznalsz:) Ha valamit olyat modositani akarsz, akkor nyisd meg a nautilust rendszergazdaként: ALT+F2, és írd be, hogy gksu nautilus, és katt a futtatásra. Ezzel root jogokat kapsz arra az alkalmazásra, amit inditani akarsz.
gyarakilaszlo Nálam is volt hasonló. Én a fájlok jogosultságainak beállításaihoz a következőt alkalmazom: Terminálban: sudo -s (majd jelszó) <- ezzel "átlépsz rendszergazdává" :) majd ezt pötyögd be: sudo chown felhasználóinév:felhasználóinév és ezután ragadd meg a mappát és húzd a terminálba majd a következő kapcsolót írd még be: -R ezzel a mappában található összes fájlt annak tulajdonába tesz, akit írtál a felhasználói névhez. Ha csak egyes fájlokról van szó, akkor a kapcsolót elhagyhatod.