Sziasztok!
(először is megjegyezném, hogy abszolut kezdő vagyok a témában kéretik aszerint kezelni, köszönöm :) )
Szóval, a következőben szeretném a segítségeteket kérni:
Feltelepítettem a 7.04-es Desktop változatot, a telepítéskori partícionálásnál nem találtam olyan opciót, hogyan is tudnék létrehozni Raid-0 -s tömböt, s most utolag sem boldogulok vele.
Szoftveres raid-0 -t szeretnék csinálni 2 sata winchesteren (/dev/sda /dev/sdb) (rendszert futtatni róla nem akarok, csak adattárolásra lesz)
A rendszer a /dev/sdc IDE-s winyóról fut.
Arra rájöttem, hogy, ha minden igaz akkor az mdadm-re lesz szükségem ehhez, amit a csomagkezelőben fel is raktam, majd keresgéltem a google-be hogyan is kellene használni, találtam különfélre parancsokat, és arra jöttem rá, hogy talán valami ilyesmi lenne a helyes megoldás:
mdadm --create /dev/md0 --level=raid0 --raid-devices=2 /dev/sda /dev/sdb
Persze ez így nem működik.
Találtam arra is utalásokat, hogy szerkeszteni kellene az etc/mdadm/mdadm.conf -ot is. Hogy hogyan az számomra nem volt teljesen világos, valamint miután megnyitottam ezt a filet és és módosítani szerettem volna, nem engedte, jogosultság hiányában.
Szóval azt hiszem már körvonalazódik, hogy pontosan mit is szerettem volna, raid-0-t az sda és sdb vinyókra, valaki kérem segítsen, hogy mi ennek a pontos menete!
Előre is nagyon köszönöm a segítséget és elnézést a tudatlanságomért!
Üdv
Csontikka