mplayer beállítások video xv X11/Xv nekem is xorgos ati driverem van, mégis megy a 3d (direct rendering: Yes ) 2839 frames in 5.0 seconds = 567.673 FPS 2943 frames in 5.0 seconds = 588.479 FPS 2950 frames in 5.0 seconds = 589.886 FPS ________________ Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 1.80GHz, 512 MB ram, 2.6.21-gentoo-r4

Ennyivel később: 9 nap

Tedd fel a VLC playert az jól szokott müködni, és ahoz sem kellenek külön kodekek.

• warp válaszolt erre.

jaja nekem is ugyanez a gondom! felraktam az mplayert csomagosan úgy szart se tudott, mondom jó hát fordítottam én már mplayert nem volt nagy ügy, úgy hogy most is megpróbáltam de ugyan ez, kiírta hogy nem támogat semmit a gépemből meg hogy esetleg kernelt kéne frissíteni, mondjuk gondolom ez hülyeség, mert a csomagok mind frissítve vannak. Ezt a félig-felismert 3D-s gyorsítós dolgot nem nagyon értem. Fedoránál is szarakodtam ilyennel ott felraktam az Ati drivert, meg még Isten se tudja mit (volt valami szkript) aztán nem mentek a desktop-effektek. Itt is kipróbáltam előszor tök feketeség vot monitor kikapcs, mint amikor készenlétben van. Aztán egy nap után rájöttem hogy nekem a DVI-ből van átalakítva a monitor jelem mert a másik csatiból valamiért szélesvásznú kép jön. Szóval átdugtam és láám elindul, bejött, támogatja a kártyámat!! De a Beryl nem indul, illetve elindul de visszavált az alap ablakkezelőre... a compiz talán még elindult... Így hát hardware-támogatás nélkül használom a beryl-t, kicsit kellemetlen, hogy pl. a stellarium kétszer olyan lassú mint windows-ban, dehát majd valaki megmondja a frankót nemigaz?! ui.:remélem

ez a videó átállítás "xv X11/Xv" nálam is használ Köszi szépen!!

Ennyivel később: 2 hónap

QuintiporKarakterkódolás néha odabasz, de legnagyobb problémám ált a nem pont passzoló feliratok eltolása. a legnagyobb probléme (a gui max 10 sec-ig tudja eltolni, de találtam vmi kapcsolót régebben, amivel tovább is lehet[ett])

Quintiporhasználj smplayert. egy elég jó frontend. azzal mindent be tudsz állítani kb

QuintiporRemélem ez segít valakinek egy picit: a config fileom tartalma: Sub-fuzziness=2 #a Felirat fájlok "intelligens" keresése:0 pontos egyezés; 1 Az összes,fiml neve; 2 minden felirat a mappában;(J - váltás a feliratok kzt) subfont-autoscale=0 #felirathoz valami cucc subfont-text-scale=30 #felirat mérete sub-bg-alpha=0 subpos=100 #felirat helyzete, most van legalul subfont-encoding=iso8859-2 #nálunk azért ez nem árt, de ezt be lehet állítani a guiban is. Ezenfelül válassz egy olyan betűtípust amiben vannak magyar ékezetes betűk... feliratot eltolni mega x,y,z, t?, betűkkel lehet csak milisec. írja ki! sok sikert!

bibokaAz y és a g billentyűkkel tudsz a következő ill. az előző feliratrészre ugrani, így sokkal egyszerűbb beállítani az elcsúszást, mintha az idővel kéne szöszölni. (Habár úgy is lehet más billentyűkkel.)

Ennyivel később: egy hónap

Próbálok átállni az Ubuntural. Kedvencem az MPlayer. Szeretem forrásból feltenni. De már a configure-nál elakadtam. A következő üzenet jön: "Detected operating system: Linux Detected host architecture: i386 ./configure: 800: cannot create configure.log: Permission denied Checking for cc version ... ./configure: 800: cannot create configure.log: Permission denied . . . Aztán minden sorra "cannot create configure.log: Permission denied" Ezzel máshol még nem találkoztam. Mi az oka?

falacaha egy parancs elott '#' jelet latsz akkor rendszergazdaként kell azt futtatnod... ubuntura leforditva elé kell irnod hogy sudo. tehát: sudo ./configure de minden ilyen permission deniednél ilyenre gondolj. más... nem felel meg a csomagkezelőben megtalalhato mplayer? mert ugy picit egyszerubb lenne mert lesznek fuggosegei is... en személy szerint az smplayert ajánlom :) de nem vagyok semmi jónak elrontoja nyugodtan próbálkozz

sziasztok! hogy tudom azt beállítani, hogy ne legyen minden filmnél random fény, kontraszt stb. hanem fix mindig+ a hangerőt se százon tolja (software mixer), hanem esetleg jegyezze meg az utolsót vagy kevesebb legyen? más: nautilusból némely filmet nem tudok elindítani mplayerrel, csak gnome commanderből. miért?

falacaHa most ismerkedsz a Linuxal, akkor felejtsd el hogy forrásból teszel fel valamit, vagy ha nagyon akarod akkor olvasd el az MPlayer manualt (google), de én nem próbálkoznék vele a helyedben....

varakinano /home/ami-a-felhasználóneved/.mplayer/config (vagy megnyitod bármilyen más szövegszerkesztővel ami neked tetszik) és beírsz egy sort: volume=75 (0-100 tart a skála amit használhatsz) Így mindig ezen a hangerőn kezdi a lejátszást. Fény, kontraszt meg nem random, hanem ennyire eltérnek egymástól a filmjeid. Azok beállítása valami hasnoló lehet, utánanézhetsz így: egyéb beállításokat találsz egy picit lentebb, vagy man mplayer (de méginkább a honlapjuk dokumentációja, google) De nekem meg szokta jegyezni az utolsó beállítás hangerejét, kontrasztját, stb. próbáld meg konzolból indítani, gmplayer hátha hiányol valamit...

kanyiha nem software-es mixer van beállítva, akkor persze megjegyzi, mert olyankor a pcm-et állítgatja.egyébként eddig bármit írtam a config fájlba, mindent lesz@rt:) nekem azért kéne ez, mert elvileg így be lehet állítani erősítést is(jól jöhet néhány halk filmnél) persze azt már nemtom hogy kell, de majd leskelődök. mindenesetre kösz:)

Ennyivel később: 14 év