QuintiporKarakterkódolás néha odabasz, de legnagyobb problémám ált a nem pont passzoló feliratok eltolása. a legnagyobb probléme (a gui max 10 sec-ig tudja eltolni, de találtam vmi kapcsolót régebben, amivel tovább is lehet[ett])

Quintiporhasználj smplayert. egy elég jó frontend. azzal mindent be tudsz állítani kb

QuintiporRemélem ez segít valakinek egy picit: a config fileom tartalma: Sub-fuzziness=2 #a Felirat fájlok "intelligens" keresése:0 pontos egyezés; 1 Az összes,fiml neve; 2 minden felirat a mappában;(J - váltás a feliratok kzt) subfont-autoscale=0 #felirathoz valami cucc subfont-text-scale=30 #felirat mérete sub-bg-alpha=0 subpos=100 #felirat helyzete, most van legalul subfont-encoding=iso8859-2 #nálunk azért ez nem árt, de ezt be lehet állítani a guiban is. Ezenfelül válassz egy olyan betűtípust amiben vannak magyar ékezetes betűk... feliratot eltolni mega x,y,z, t?, betűkkel lehet csak milisec. írja ki! sok sikert!

bibokaAz y és a g billentyűkkel tudsz a következő ill. az előző feliratrészre ugrani, így sokkal egyszerűbb beállítani az elcsúszást, mintha az idővel kéne szöszölni. (Habár úgy is lehet más billentyűkkel.)

Ennyivel később: egy hónap

Próbálok átállni az Ubuntural. Kedvencem az MPlayer. Szeretem forrásból feltenni. De már a configure-nál elakadtam. A következő üzenet jön: "Detected operating system: Linux Detected host architecture: i386 ./configure: 800: cannot create configure.log: Permission denied Checking for cc version ... ./configure: 800: cannot create configure.log: Permission denied . . . Aztán minden sorra "cannot create configure.log: Permission denied" Ezzel máshol még nem találkoztam. Mi az oka?

falacaha egy parancs elott '#' jelet latsz akkor rendszergazdaként kell azt futtatnod... ubuntura leforditva elé kell irnod hogy sudo. tehát: sudo ./configure de minden ilyen permission deniednél ilyenre gondolj. más... nem felel meg a csomagkezelőben megtalalhato mplayer? mert ugy picit egyszerubb lenne mert lesznek fuggosegei is... en személy szerint az smplayert ajánlom :) de nem vagyok semmi jónak elrontoja nyugodtan próbálkozz

sziasztok! hogy tudom azt beállítani, hogy ne legyen minden filmnél random fény, kontraszt stb. hanem fix mindig+ a hangerőt se százon tolja (software mixer), hanem esetleg jegyezze meg az utolsót vagy kevesebb legyen? más: nautilusból némely filmet nem tudok elindítani mplayerrel, csak gnome commanderből. miért?

falacaHa most ismerkedsz a Linuxal, akkor felejtsd el hogy forrásból teszel fel valamit, vagy ha nagyon akarod akkor olvasd el az MPlayer manualt (google), de én nem próbálkoznék vele a helyedben....

varakinano /home/ami-a-felhasználóneved/.mplayer/config (vagy megnyitod bármilyen más szövegszerkesztővel ami neked tetszik) és beírsz egy sort: volume=75 (0-100 tart a skála amit használhatsz) Így mindig ezen a hangerőn kezdi a lejátszást. Fény, kontraszt meg nem random, hanem ennyire eltérnek egymástól a filmjeid. Azok beállítása valami hasnoló lehet, utánanézhetsz így: egyéb beállításokat találsz egy picit lentebb, vagy man mplayer (de méginkább a honlapjuk dokumentációja, google) De nekem meg szokta jegyezni az utolsó beállítás hangerejét, kontrasztját, stb. próbáld meg konzolból indítani, gmplayer hátha hiányol valamit...

kanyiha nem software-es mixer van beállítva, akkor persze megjegyzi, mert olyankor a pcm-et állítgatja.egyébként eddig bármit írtam a config fájlba, mindent lesz@rt:) nekem azért kéne ez, mert elvileg így be lehet állítani erősítést is(jól jöhet néhány halk filmnél) persze azt már nemtom hogy kell, de majd leskelődök. mindenesetre kösz:)

Ennyivel később: 14 év