david233 Sziasztok! Mostanában egyre többet használom az open office ( 2.4 ) valamelyik programját, és a helyesírás ellenőrző résszel komoly gondok vannak meggyőződésem szerint. Egy egyszerű példa erre: készítettem egy táblázatot melyben különböző helyszínek voltak felsorolva. Le kellett írnom a Mammut bevásárló központot, és a táblázatkezelő helyesírás ellenőrző programja nem tudom miért önállósítva magát Mammut-ról mamut-ra javította át ( nem ajánlott fel semmit csak egyszerűen magától átírta). Nem tudjátok mi lehet ennek az oka? (Ez csak egy példa volt a sok közül.) Valamilyen javítócsomagot kellene felrakni, vagy be kell frissíteni Open office 3-ra? Segítségeteket előre is köszönöm: üdv Dávid
gyarakilaszlo Eszközök -> Automatikus javítás... Nézegesd a 'Beállítások' és a 'Kivételek' munkalapot.
berciXcore A Mammut azért lett mamut, mert az utóbbi a helyes, az OpenOffice meg nem gondolatolvasó, hogy kitalálja, te most mit is akartál. :) Megoldást lásd az előttem szólónál. ;)
cvk Esetleg a szótárat érdemes frissen tartani (amit ugye az aktuális kiadáshoz frissítenek, jelenleg 3-as oo) http://extensions.services.openoffice.org/project/hu_dicts ________________ Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 4 Gb ram, x86_64 2.6.28-gentoo-r2
gyarakilaszlo cvkIgen, ezt én is néztem, csak kár, hogy nincs olyan értesítés, mint a Firefox-ban, ami felhívná rá a használója figyelmét... De lehet, hogy majd lesz :)