mrbyuAz, hogy a Linux nem "váltja ki" teljes mértékben a Windows-t szerintem a 2 rendszer alapfilozófiájából adódik.
Az egyik profit-orientált. Te csak a jogot vásárolod meg a használatára, a szoftver az MS-é. Hatalmas pénzek vannak benne, amit mindeki próbál a maga tárcájába kibányászni.
A másik "szabadság-orientált". Szabadon töltheted, adhatod, módosíthatod. Tehát - a begyöpösödött agyak gondolkodása szerint - nincs benne pénz.
Amíg ezt az ideológiát nem győzik le a cégek, nem fogják meglátni, hogy a linuxos driverekkel, szoftverekkel nem bevételtől esnek el, hanem inkább új piacra tesznek szert!
Ha majd erre rájönnek, akkor számodra már a Windows lesz a minimális igénnyel rendelkezők oprendszere!
Ezt pedig nem sértésnek szánom, hanem tényként közlöm. Az én notimra (Aspire 5310) mindenki azt mondta rossz választás, mert XP-s driverek szinte nincsenek hozzá. Nos, ez igaz: 1 hónapig kerestem őket! De nem is hiányoztak, hiszen a csúnya, hegesztős Ubuntu elsőre felismert és kezelt mindent (igaz a wlan-nál kellett az a 2 klikk).
Kérd meg a gyártót, hogy nyissa meg a kódjait. Garantálom neked, hogy pár napon belül megérkezik a patch és használhatod a géped rendesen! Te sem látsz át a falon, nem láthatod, hogy mi megy éppen a TV-ben, így igazságtalan lenne bárki részéről, ha emiatt szapulna a szoba barátságos melegéből. De ha kinyitják neked az ajtót, már más a helyzet... (Remélem érthető a példa.)
A lényeg: ne csak azt nézdd, ami különbözik attól, amit eddig megszoktál, hanem azt, hogy MIÉRT különbözik! Tudnék én is felsorolni számos olyan dolgot, ami eddig még nincs meg Linux alatt, csak szenvedések árán, de TUDOM, hogy ez nem a Linux és nem a nyílt forrás hibája, hanem cégeké, akik zárttá tették kódjaikat.
(Kipróbáltam: nem lehet 2 klikkel telepíteni a web'n'walkot! Alapból felismerte és működött. Igaz az olyan "piros hátterű" szolgáltatós volt) :D
U.i.:
Nem magadra venni ám! Nem abból a célból írtam!