Hello! Ellátogattam ide: http://kubuntu.org/announcements/kde4-beta1.php és feltelepítettem azt amit írt, csak éppen az utasítás vége nagyon sötét számomra. Fogalmam sincs, hogy mit akar. Jó lenne ha valaki leírná pontosan mit és hogyan kell csinálni az exportos résztől, mert az sem teljesen világos. Azokat a konzolba írtam, de lehet nem oda kelett volna... Kösziii!
KDE 4
pontosabban melyik resze nem vilagos, es mit csinaltal?
Pontosan azt csináltam amit az az oldal ír. * export LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib/kde4/lib * export KDEDIRS=/usr/lib/kde4 * export PATH=/usr/lib/kde4/bin/:$PATH * export KDEHOME=~/.kde4 Ezeket a konzolba írtam, nem tudom, hogy jól tettem e. Az ez utáni részt nem értem pontosan, hogy mit akar. To run it as a full session copy /usr/lib/kde4/share/apps/kdm/sessions/kde.desktop to /usr/share/xsessions/kde4.desktop, edit the Name entry in kde4.desktop to be called "KDE 4 -> itt átmásoltam a kde.desktop fájlt a kde4.desktop néven a másik helyre. put the four export lines at the top of /usr/lib/kde4/bin/startkde and start a new session in KDM with KDE 4 -> viszont ez már kínai.
ize, azt a negy exportos sort kell beleirni a starkde faljlba, legfelulre, aztan utana meg kdm-el a kde4-et kivalasztani (bejelentkezeskor kivalaszthatod, hogy melyik ablakozot inditsa a rendszer) ja, meg a kde4.desktop fajlt nem atnevezni kelll, hanem az abban levo Name mezobe (bejegyzes, resz) odairni, hogy KDE 4
garferiMindössz annyi hogy a 4 "export"-os vonalt a "/usr/lib/kde4/bind/startkde"-be kell beírni...ennyi(ez annyit jelent hogy KDM nem KDE3-at, hanem a 4-et fogja indításnál indítani...)
És milyen a KDE4? Amugy most néztem, van belőle csomag is (mármint tárolóba)
Sziasztok ! Kde4 -et szertném letöltei ugy hogy ne kubuntu legen csak maga a shell édekel ennegem . tudtok olyan linket esetleg ? üdv csaba
rumcajsz84nos, ha kde-t teszel fel, akkor már kubuntu lesz. synaptic-ban rakeresel a kde4 nevu csomagokra (keresés: Név, és beirod, hogy kde4), aztán ezeket szépen felteszed.