Hi! Nem tudom, mi lehet a baj, de az openoffice-om nem akar menteni. Idétlen üzeneteket ír ki. Pl: Ez a dokumentum nem létezik, meg, hogy nem lehet létrehozni, meg ilyenek. Megpróbáltam a terminállal (sudo ooffice -writer), hátha rendszergazdai módban majd menni fog a dolog, de lefagyott az egész rendszer, mikor menteni akartam. Valaki meg tudná nekem mondani, hogy mi a baja? Mit csinálok rosszul? Annyi még, hogy a krusader is csak akkor hoz létre könyvtárat, és egyáltalán bármiféle változtatást a vinyón csak akkor hajlandó végezni ha rendszergazdai joggal nyitom meg. Ez normális? Vagy esetleg van némi köze ahhoz, hogy a pc-mre csak egy-két linux disztribet tudok feltenni. Gondolom valami kompatibilitási probléma van. Suse, bP pl nem akart felmenni rá.
Openoffice nem akar menteni
Már másfél hét eltelt és semmi ötlet? Vajon mindenki nyaral vagy annyira triviális a dolog, hogy nem érdemes rá egy pillanatot sem áldozni?
Általában "/home/user" (ahol a user az a név amit bejelentkezéskor használsz) könvtárra és azok alkönyvtáraira van írási jogod. Gondolom valamilyen ext3 ext2 vagy ReiserFS fájlrendszert, használsz. Az írásodból nem derül ki, hogy hova szeretnél menteni a merevlemezeden, mert ha mondjuk van még egy oprendszered pl az "Ablakok" az NTFS fájlrendszert használ, amit alappból az Ubuntu nem tud írni és persze Vica Versa. Ha ez a propléma gyökere akkor az alábbi linket ajánlom: http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#How_to_mount_Windows_partitions_.28NTFS.29_on_boot-up.2C_and_allow_users_read_and_write_access Ha a "/home/user" en belül rendszergazdai jogokkal, hoztál létre könyvtárat (és itt nem tudom eléggé hangsúlyozni, hogy a sudo állandó használata mennyire kerülendő) akkor természetesen ezekbe a könyvtárakba sem tudsz fájlt menteni. A megoldás hogy azt a könyvtárat amit használni akarsz teljes egészében saját tulajdonúvá teszed: $ sudo chown -R user:user /home/user/konyvtar_amibe_jelenleg_nincs_irasi_jogom Ezzel a könvtárat, alkönyvtárait és mindent ami benne van saját tulajdonúvá tettél.
joshuaKöszi a számomra kimerítő választ. A második verzió volt. Azaz rendszergazdai ódban működtem sokat. Megoldódott a probléma azzal a módszerrel, amit leírtál.