Sziasztok!
A múltkor nyitott témában az intel driver frissítéséről kérdeztem , hátha azzal egy kicsit sikerül felpörgetnem a 3d-s alkalmazásokat. A frissítés után az kövektezett, hogy átmentünk szoftveres renderelésbe, és a glxgears is a korábbi 6-700 fps-ről vissza 200-ra. A külföldi fórumok hosszas tanulmányozása után sikerült újra életet lehelni a hardveres 3d-be, így most újra a 6-700fps-nél tartok. Viszont olvastam erről a GEM nevű cuccról, hogy ez eléggé meg tudja dobni a 3d-t, és a 2.6.28-astól felfelé már tartalmazza a kernel. Az lenne a kérdésem, hogy össze lehet-e hozni valahogy a 8.10-es Ubuntut a 2.6.28 vagy 29-es kernellel. Ha igen, melyik verzióval működik jól és mi a módja egy ilyen kernel frissítésnek? Próbálkozott már valaki ilyennel?
Igazából nem erőlködnék vele, ha nem olvastam volna a GEM-mel 2x 3d teljesítmény emelkedésről, és nem írták volna olyan sokan, hogy a korábbi Ubuntu verzióknál megintcsak sokkal nagyobb teljesítményt lehetett kihozni a 950-es intelből, mint a 8-asnál.
Köszönöm előre is a hozzászólásokat!