Chronos Köszönjük. Ezt olvastad? http://ubuntu.hu/dokumentacio/halozatok-kiszolgalok/lamp-szerver Szerk: esetleg: http://www.hogyan.org/lamp-ubuntu-710
feridzso Chronos:) A budacsik féle verzió alapján csináltam, terminálban , de viszont néhány létfontosságú lépésnél azt írta ki "hogy nincs jogosultságom" , szerintem amúgy hibátlan lenne a telepítés ha lenne hozzá jogosultságom csak ez a furcsa hogy a saját gépemen "nincs hozzá jogosultságom" :) . Üdv
CruelAngel Én részemről XAMPP-ot használok. Otthoni fejlesztő/tesztelő környezetnek tökéletes. Előre konfigolva van, csak telepíteni és elindítani kell. Elérhető innét: http://www.apachefriends.org/en/xampp-linux.html#374 (Lejebben van telepítés leírása. 4 sor terminálba.)
feridzso CruelAngelKöszönöm , ezt is kipróbálom de előbb megakarom oldani manuálisan mert tudom hogy nem olyan nehéz ,mint ahogy látszik. Egyébként a "budacsik" féle leírásban ha benne lenne az hogy root felhasználói jogokkal kell felruháznom magam a "sudo -s" paranccsal,akkor valószinűleg elsőre sikerült volna . Köszönöm a segítséget mindenkinek.
feridzso Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/feri/Asztal/www/includes/ips.inc.php on line 8. Ezt a hiba üzetet írja ki a weblap telepítő, ez mi lehet?
feridzso Vagyis pontosabban ezt írja ki a telepítő mintha nem jönne létre a kapcsolat az Sql adatbázis és a telepítő között, ezt mi okozhatja már néztem sok helyen és nem találtam semmit: Warning: fopen(config.inc.tmp) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/feri/Asztal/www/admin/install4.php on line 44 Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for config.inc.tmp in /home/feri/Asztal/www/admin/install4.php on line 46 Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/feri/Asztal/www/admin/install4.php on line 46 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/feri/Asztal/www/admin/install4.php on line 48 Warning: fopen(passwd.inc.tmp) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /home/feri/Asztal/www/admin/install4.php on line 71 Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for passwd.inc.tmp in /home/feri/Asztal/www/admin/install4.php on line 73 Warning: fread(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/feri/Asztal/www/admin/install4.php on line 73 Warning: fclose(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/feri/Asztal/www/admin/install4.php on line 75
papus Sziasztok! Nekem tökéletesen lefutott minden,megy apache,mysql,php,,phpmyadmin minden. Viszont a /var/www mappa tulajdonságait nem tudom beállítani,hogy a honlap anyagát bemásoljam oda és tudjak kezdeni vmit? Ezt hogy lehet megoldani?
CruelAngel papusOda alapból rendszergazda jogokkal tudsz csak írni. Alt+F2 > gksu nautilus /var > megadod a jelszavad > Jobb egér gomb www mappára > tulajdonságok > jogosultságok > Megadod/kiválasztod magad írásra olvasásra fájloknál és mappáknál > Jogosultságok megadása almappákra is. Ezek után simán képes leszel bele másolni, írni.