Sziasztok melyik a jobb linux a kettő között szerintetek? választ várok

A Sabayon Linux egy Gentoo-alapú rendszer, az Ubuntu pedig Debian-alapú. Mindkettőnek más az alapfilozófiája, más tudású felhasználókat céloz meg, nincs olyan, hogy melyik jobb. Ez felhasználótól és felhasználási területtől, na megy a saját szubjektív véleménytől függ.

ertem koszönöm szépen a választ a másik kérdesem az lenne hogy honan tölthetek le ubuntura minél több programot nem tudom a cimet ahol minden pl kategiriára van pl multimedia meg minden más

Választ írok. Az eddigi hozzászólásaidat végigolvasva neked biztosan az ubuntu lesz a jobb.

benczeejayItt nem úgy működik a programok telepítése mint windowson. Olvass sok dokumentációt, egy idő után belejösz. Egy jó kiinduló pont lehet a http://ubuntu.hu/dokumentacio Alkalmazások telepítéséről itt írnak: http://sugo.ubuntu.hu/community-doc/intrepid/main/basic/app-install.html

:) szerintem is igazad van inkabb ubuntu En kivancsi voltam hogy ki mit szol a temaval kapcsolatosan

ha nem hasznalok ubuntun virusolot vagy tuzfalat megtelheteke virusal vagy nem ??? remelem nem nem hiszem mar linuxra is vannak virusok??

benczeejayErre tényleg használd a keresőt. Egyébként tűzfal sosem árt, vírusirtó meg akkor, ha wines gépekkel vagy kapcsolatban, mert Linuxot nem fertőzik, de attól átadni át tudod.

benczeejayHa valami kell, első lépés, hogy bogarászd át a csomagkezelő tartalmát (Hozzáadás/Eltávolítás, vagy Synaptic). Ha valami nincs benne a csomagkezelőben, vagy régi, és ez zavar, akkor fel lehet venni újabb tárolókat (repository). Ezek után benne lesznek az új cuccok is a Synapticban (a hozzáadás/eltávolításnál nem hiszem, hogy meg fogod megtalálni). Illetve lehet telepíteni csomagból (deb), vagy forrásból is. Természetesen, ami nem a hivatalos tárolókból jön, azt saját felelősségedre telepítsd! Esetleg hasznodra lehet az Ubuntu-Tweak nevű alkalmazás, ami ebben is tud segíteni...

benczeejaywww.getdeb.net ám vedd hozzá, hogy azért a linux kicsit másképpen gondolkodik erről, mint a win!

szerinted az UBUNTU magyar oldalán erre a kérdésre mit lehet válaszolni? Ilyen összehasonlító kérdések inkább a linoxokkal általánosabban foglalkozó oldalakon érdemes feltenni pl HUP.hu és nem egy distro oldalán! Aki itt van, az valamiért elkötelezte magát az Ubuntu mellett és nyilván ezt is fogja ajánlani, mert ez a jobb :). Ha megfontoltabb, max azt mondja, hogy nem lehet összehasonlítani a 2-t, mert mire, ki, mikor, min akarja használni!

benczeejayTermészetesen meg lehet csinálni, hogy az Ubuntu (vagy bármely más grafikus felülettel rendelkező) Linux XP-szerűen nézzen ki, és máris kész a Linux XP:)

benczeejayHa jól tudom akkor a jwm (Joe's Window Manager) pont az xp akarja utánozni. De gnome-ból és KDE-ből is lehet xp kinézetet varázsolni, de maga a rendszer akkor is linux.