Sajnos nem sikerült beüzemelnem a Google segítségével ezért kérdezem itt újra, bár már sokszor előkerült téma. Ubuntu 8.10 (Interpid Ibex) alatt, szeretnék egy T-mobile web'n walk sticket működésre bírni. Típusa: GlobeTotter HSDPA usb modem Hibajelenségek 1) Nem jelenik meg mint modem. Csak a "ZeroCD" meghajtót mutatja csatlakoztatáskor (ezen egy pendrive szerű képződmény az eszközben, a windowsos drivert tartalmazza) 2) Többszöri újraindítás, és a driver wine alatt telepítése (sikertelen) után valamiért mégis megjelent az Ubuntuban mint új eszköz. Ekkor beállítottam a sárga ablakban, majd kitöröltem a felhasználónevet, jelszót (mint ahogyan az írva volt hogy rossz az alapértelmezés, javítsuk) Azonban ezek után is ha kapcsolódni szeretnék, akkor egy felugró ablakos üzenteben tájékoztat hogy megszakadt, vagy éppen nem is tájékoztat, csak kiteszi a Xes jelet (egyetlen percre sem kapcsolódik)

• [törölve]

A /dev-ben létrejön pl a ttyUSB0 eszköz?

• [törölve]

zsolt94Akkor amikor beállítod a hálózatot nézd meg, hogy erre az eszközre mutat! Vagy ha ez sem menne akkor próbáld meg a wvdial-al beállítani, ez egy konzolos progi. sudo wvdialconf -> gedit /etc/wvdial.conf -> a jelszót illetve a felhasználó nevet kell beállítani, valamint a telefonszámot.

• [törölve]

zsolt94Itt van még pár link: http://www.pharscape.org/HSOconnect-Ubuntu-8.04.html http://hu.opensuse.org/Web%27n%27walk http://ubuntu.hu/forum/hardverek/t-mobile-webnwalk-stick-t-mobil-internet-710-re-hogyan

Szia... Nekem a következő "csomagok telepítésével sikerült elindítanom a modememet: Valamennyit a pharscape.org-ról indulva eléred: -Ozerocdoff -Hso driver -Hso connect -usb-modeswitch***_i386.deb Valamint telepítsd a következő csomagokat build-essential libusb-dev python2.4-minimal Ezután a hso-connect-el tudsz csatlakozni Alkalmazások/Internet/HSO-connect Sok sikert

tatuWeb 'n' Walk stick modem telepítése ( Model GI0225) A PIN kódot ki kell tiltani! Pl. egy mobil telefon vagy windows segítségével Letölteni a „ hso-udev.tar.gz” hso-udev.tar.gz „hsolink_1.0.118-1_i386.deb” hsolink_1.0.118-1_i386.deb „hsoconnect-py2.5_1.1.128_all.deb” hsoconnect-py2.5_1.1.128_all.deb hsoconnect-py2.5_1.1.128_all.deb (esetleg magasabb verziószámok az alábbi címeken) http://public.warp.es/wader/wiki/Sprint/080707/Deliverable http://ppa.launchpad.net/baltix-members/ubuntu/pool/main/h/h... /dev/ttyHS0 … lekérdezése: a terminál elindítása után a következő parancsokat kell kiadni, ls -a /dev/ttyHS* (a lekérdezés előtt a Web'n'Walk stick-et csatlakoztatni kell) ha telepítve van akkor /dev/ttyHS0 /dev/ttyHS1 /dev/ttyHS2 ha nincs akkor: „nem érhető el: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár” Ilyenkor fel kell telepíteni a hso-udev -et mert nem jön létre a /dev/ttyHS0 ..1 ..2 (létrehozni pl. egy stick könyvtárat a $Home/felhasznév/ alá. A „stick” könyvtárba bemásolni a hso-udev.tar-gz-t Terminálban, cd stick tar zxf hso-udev.tar.gz sudo make install ha nincs hiba akkor a következőknek kell megjelennie: install -d /usr/sbin install -d /etc/udev/rules.d install rezero /usr/sbin cp hso.udev /etc/udev/rules.d/z20_hso-udev.rules ezek után fel kell telepíteni a „hsolink_1.0.118-1_i386.deb” és „hsoconnect-py2.5_1.1.128_all.deb”-et (rákoppint, csomag telepítése. Ha el kell távolítani pl. a Synaptic – ben lehet ezt megtenni) A gépet újra kell indítani! (Volt gép amelyiken semmilyen „restart” vagy újraindításra nem volt szükség és minden működött) Ennek hatására az Alkalmazások/Internet menüben megjelent egy HSOconnect nevű menüpont, Elindítva a programot miután regisztrálta a szolgáltatót (automatikus) a fel és lecsatlakozást egy gombbal lehet megtenni. Valamint méri a le és feltöltést és mutatja a térerőt is. (egyéb beállítás szolgáltató függő lehet) Megjegyzés: A fent leírtakat asztali PC-ken és több laptopon próbáltam sikeresen. A minimum laptop konfiguráció a próba alatt – Mobile Pentium II, 370MHz, 256M RAM. Ubuntu 8.04-8.10. A 8.04. alatt a kernelt legalább 2.6.24.22- re kellett frissíteni, mert bár a programok települtek, a rendszer nem ismerte fel a modemet. A frissítés és az újra indítás után minden megfelelően működött. Köszönet a programok íróinak! Barnabás

Ennyivel később: 3 hónap

kerezsiKöszönöm! Eléggé megkésve, mert most kerültem szembe a problémával, de ez lett a megoldás! Kis kiegészítés: T-mobile szolgáltató esetén ezt meg kell tenni: Profil->Kapcsolat szerkesztése Felhasználónév és jelszó legyen üres! (APN: internet) Majd megint kellet egy restart Illetve hasznos lehet tudni, hogy amit az Ubuntu felismer "szélessávú mobilinternetnek" azt a kapcsolatot bizony ki kell törölni a helyes működéshez. (Vagy létre sem kell hozni mikor megjelenik a varázsló)

kerezsiSziasztok! Segítsetek egy picit pls! Szét olvastam az arcom a témában, az általad leírtakat is megcsináltam, de nem jelenik meg az eszköz a /dev-ben! A gáz szerintem az, hogy ez egy vadonás új Huawei E1750! Van valami tippetek, hogy tudnám működésre bírni! Ciki a dolog, mert 7 db van belőle, céges felhasználásra vettük! :o( Nem akarok 7 win-t venni, hogy tudjak netezni a notikkal! :o( Előre is köszi! Üdv.: Vakán Zoltán

Ennyivel később: 4 nap

kerezsiSziasztok! (kezdő vagyok) Vettem én is a múlt héten dominonetet. Az eszköz típusa ZTE MF626. A rendszerem Ubuntu 8.10 AMD64. Mindent úgy csináltam ahogy, Kerezsi kolléga leírta, kivétel a hsolink_1.0.118-1_i386.deb, mert nekem 64 bites kellett és azt innen töltöttem le. https://launchpad.net/~troyproject/+archive/ppa/+sourcepub/458680/+listing-archive-extra A gépet újraindítottam, majd rádugtam a stick-et (jelzem a gép meg sem szólalt, mintha nem is látná) elindítom az Alkalmazások/Internet/HSOConnect-et és egyfolytában ezt a hibaüzenetet ismételgeti: Init serPort /dev/ttyHS1 Could not open port: [Errno 2] Nincs ilyen fájl vagy könyvtár: '/dev/ttyHS1' Valaki tudja mi lehet a megoldás? Előre is köszönöm Sam

Ennyivel később: 10 nap

SamuelSzia Sam! Sajnos attól tartok úgy jártál mint én a Huawei E1750-el ... ( azért remélem tévedek ) Jelenleg ezeknek az eszközöknek nincs linux alatt támogatásuk! :o( Én most egyezkedem a T-mobile-al, hogy cseréljék ki egy régebbi, Linux alatt is már támogatott eszközre, sajnos eddig sikertelenül, mert már nincs nekik. Üdv.: Vakond

VakondSziasztok! Tudom segíteni nem tudok, de leírom az én esetemet. Kb: 1-2 hete vagyok linuxos. A Chip Online-ról vettem le az Ubuntut. Felraktam, de nem ismerte fel a Web'n'Walk Stickem-et. Visszaraktam a W7-et. Majd /mert nagyon tetszik az Ubuntu/ megint feltettem az Ubit. NET-em még nem volt, úgy voltam vele, hogy keresek egy profit, s ott hagyom a gépem nála , csinálja meg. Az Ubi 70% még angol volt. Amit tudtam állítgattam rajta. S egyik reggel csak úgy rámentem , s legnagyobb örömömre csatlakozott a NET-re. Azóta is nagyon tetszik, s mindig is ezt fogom használni. Jani

Ennyivel később: 5 nap

VakondSamuel és Vakond, itt a megoldás a problémátokra: http://hup.hu/node/72930

VakondLegroszabb esetbn visszaviszed a Westelnek!!! és vesztek 7 céges HSDPA tudású telefont... Aztán belerakjátok a sima céges Simkártyáitokat és zamek! Vodánál vettem 1 éve a Sony Ericsson v640i-t HSDPA, Exchange szinkronizáció (mail, naptár, címjegyzék) stb... 19900 péééézt fizettem vitamax kártyával... Van Westel!!!-es megfelelője... és hirtelen 2 in 1 lesz... mőködik mint usb modem (semmit nem kell állítani) Bluetooth modem (szintén semmi állítgatás) illetve neten keresztül a telefont is tudod szinkronizálni... Nem értem én ezt az usb-s mizériát mire jó... a pénzköltésen kívül, amikor egy eszközben (telefon) 2 dolgot nyerhetünk, sőt hármat, ha jól használjuk...

kerezsiIgazán hasznosak voltak az itt leirtak,mert most már a T-Mobile (eleddig csak átkozott) stickje is működésre kényszerittetett.Igaz,csak ha a Magyarubinál (9.04)alkalmaztam,mert pl. Ubuntu 9.04 ,vagy Kiwi 9.04 esetében a HSOconnect inditás után a "python2.5 fájl,vagy mappa nem létezik"hibaüzenetet olvashattam.Tudsz erre magyarázatot?

Ubi 9.04 Jauntyval szépen működik a T-MO modem. Volna viszont kérdésem: nem tudom bontani a kapcsolatot, a fenti hálózati ikonnál megjelenik ugyan a "Bontás", de rákattintva nem történik semmi, sőt, ha kijelentkezek és más néven belépek, akkor nem is kell csatlakozni, mert folyamatosan él a kapcsolat. Csakis újraindításra lehet a modemet és a kapcsolatot leállítani. Ezzel lehet valamit tenni? A másik: hogyan tudom megnézni, hogy hol tarthatok letöltésileg? Rakjam be a nagy vindózos gépbe a modemet és akkor ott vajon megkapom az értesítéseket a felhasznált mennyiségről (fele, illetve a teljes)? Köszi előre is!

bigseeElső kérdésre: Nem jelölted be hogy más felhasználóknál is látszik a kapcsolat? akkor nem lehet bontani és átlépve is még él a kapcsolat :) ez vmi BUG szerintem, de ha nagyon zavar akkor szed ki a pipát és telepítse mindenki magának. kicsit önző, de hát ha zavar akkor ez van :) a másodikra: ez nem egészen úgy megy ahogy hiszed. a letöltött adatot a kliens számolja, tehát amire Windows alól emlékszel azt a Windows program számolta. Ha Te használod ezt Linux alól akkor arról a Windows kliensed nem tud -> nem számolja. De ha jól tudom az előfizetéshez jár felhasználónév-jelszó, ha belépsz ott szerintem meg tudod nézni hogy mennyit használtál, és az független lesz Windows vagy Linux alól ment a használat ;)

fulopr- Nem kellett telepíteni, magától bekerült a hálózati kapcsolatok közé, csak az volt a gond, hogy egy felhasználó nevet és jelszót kellett megadni, különben nem kapcsolódott. Igaz, hogy a modemet ha beusb-zem, akkor felugrik a varázsló, de nincs rá szükség (mert sztem a Netbook Remix már alapból ismeri a HSDPA modemeket). - Itt arra gondoltam, hogy a HSDPA modemről automatice települő vingyózos progi fogadja az sms-eket, amiket a szolgáltató küld (fél-, illetve teljes korlát elérése). Feltételezem, hogy a szolg. (T.MO) elküldi az sms-t, és én azt egy wines gépre telepítve a modemet, tudom fogadni.