Már majdnem örültem. Feltettem tegnap a 9.04-et + ubuntu-restricted-extras és simán viszi a fullHD-t, volt tv-m is. Engedélyeztem a zárt meghajtót, lett compiz, lett játék, volt tv, volt videó csíkozódás és villogás nélkül!
De.. a videót - és nem csak a fullHD-t - rendesen szaggatva viszi ha látszik az egér vagy a vezérlősáv a lejátszóból. Amint eltűnik minden és teljesképernyőre kerül megszűnik ez a probléma, megy rendesen a lejátszás. Leszedve a zárt meghajtót jó a lejátszás, viszont ugye nincs compiz és játék.. Bízom benne hogy a véglegesre megoldják.
A hanggal is akad(t) egy kis problémám, SB Audigy LS kártya, nincs ugye 5.1 Leírás alapján .asoundrc file létrehoz-szerkeszt. El is szállt az egész ALSA rendszer (hanggal együtt), eltűntek a hangbeállításból a hozzátartozó dolgok (?) Töröltem az .asoundrc-t, de semmi. Pár újraindulás után aztán szépen lassan (szó szerint - először csak egy beállítás, aztán a többi) visszajött. És most már 5.0 van csak a mély nem szól még - ami nekem a lényeg lenne :), mert nem is az 5.1 érdekelne, elég lenne már a 2.1 is.
Szóval alakul ez, már csak ki kell várni :)