Nos, már 3 napja ~ boldog felhasználója vagyok a Januty beta-nak. Rendben is van a sztori, gyorsan csekkoltam, hogy mi minden új funkcióval bővült, maga a rendszer ill. a 2.26-os GNOME.
És ekkor ráakadtam, az adminisztráció menüben, a 'lomtalanító' eszközre.
Nah, gondoltam, épp itt az ideje, végre kicsit egyszerűbb a törött csomagok, meg mindenféle temp fájlok pucolása, hurrá, akkor hajrá... Vesztemre. Ugyanis a temérdek temp közt valahogy megbújt a cedega is, és nem vettem észre, így a pipát sem tudtam kivenni előle. Nos, olyan szinten legyilkolta a cedegámat, hogy na. Visszatettem, nem indít semmit. Nem installál fel semmi új programot. na itt már kezdtem ideges lenni. apt-get purge, apt-get remove cedega* apt-get autoremove. Újra telepítés. Gyanús volt, mert Gdebi azt írta h. már telepítve van. Csak azt nem értem hogyan az előző parancsok kombinációja után. Ugyanaz. Nem indít semmit, nem hajlandó új progikat telepíteni.
Szóval, egyenlőre azt javaslom, hogy kerüljük el, ezt a kis túlbuzgó tisztító eszközt, mert a következő körben lehet, hogy a kernelt fogja kiszórni a rendszer alól. :)
No, mindegy, én azért küzdök tovább, h. a cedegámat felélesszem...
Üdv
Z