Üdv!
Nemrég felébredt bennem a nosztalgia és felraktam a Diablo II-t wine alá. Elkezdtem játszani vele, kicsit emelkedett a gép hangja, de gondoltam ez még belefér. Azonban ma kicsit tovább sikerült játszanom, és amikor hozzáértem a fémcsíkhoz a notebookomon, kegyetlenül forró volt, ahogy a ház is, azon a tájékon. Amint kiléptem, a processzor visszaesett normális sebességre és a hangja is elhalkult.
Elindítottam ablakban és a Rendszerfigyelő társaságában, ott azt láttam, hogy átlagban mindkét processzor 60-70% közötti használtság között mozgott, de néha egyik felment 100%-ra, a másik meg le 40%-ra. Normális dolog ez? Úgy értem a Diablo II-t nem kellene ilyesmik nélkül futtatnia, még Wine alatt is?
A rendszerkövetelményei:
* Windows® 2000*, 95, 98, or NT 4.0 Service Pack 5
* Pentium® 233 or equivalent
* 32 MB RAM
* 650 MB available hard drive space
* 4X CD-ROM drive
* DirectX compatible video card
Emellett a 3D-s gyorsítás csak opcionális, de ha az -opengl kapcsoló nélkül indítom (ahogy alapértelmezetten indul ugye), akkor használhatatlanul lassú.
Nem használok túl gyakran Windows-os programot Ubuntun, szóval megkérdezném, hogy ez gyakori eset-e vagy valami gondja van a rendszernek, vagy a Wine-nak?
Ja.. Acer TM7720G-302G16N
- Intel Core 2 Duo T7300
- ATI Mobility Radeon HD2400XT
- 2 GB RAM