Sziasztok!
Napok óta keresgélek neten, de nem találtam megoldást a problémámra, ami a következő lenne:
a gépemen alapból volt egy xp, pár hónapra rá mellé tettem ubuntut, amit annyira megszerettem, hogy szinte csak ezt használtam, de a visual studiora még szükségem volt xp-ben. Én hülye ki akartam próbálni a vistát, ezért gyalultam az xp-t, helyébe vista került, ez két napig működött rendesen, amíg valami nem történt, és azóta, ha vistát akartam betölteni, 10perc volt minimum a boot. Gondoltam a vista gyalulása megold mindent, visszaraktam az xp-t a helyébe, de valami oknál fogva ez is mimimum 10 percig bootol, holott az első xp rendszernél nem volt vele probléma. Közben Ubuntu kifogástalanul működik, szóval nem tudom, hogy lehetséges ez.
Mivel most rátaláltam a virtual box-ra, ezzel szeretném használni az xp-t és a visual studiot, de szeretném letörölni az előző xp partícióját, ami a meghajtón legelöl van, és az MBR miatt nem törölhetem, mivel ha ezt törlöm, nem tud bootolni a gép.
Szeretnék segítséget kérni abban, hogy ezt a legelső partíciót adatpartícióként tudjam használni, és a rendszer a meghajtón lévő 5. partícióról tudjon bootolni, lehetséges ez anélkül, hogy a jelenlegi ubuntu rendszeremet újra kéne telepíteni, a meghajtó elejére, hogy natív ubuntu legyen?
Előre is köszi a segítséget