Live-ban kipróbáltam (az RC-t), az enyémen elég szépen fut (nagyjából mint a vista), csinire is sikerült összerakniuk és ami hangsúlyos -végre működik a wifi (atheros) önmagától. Bár a ledje nem jelzi de megtalálja a hálókat, próbaképpen elautókáztam egy hotspothoz és megy is.
Viszont találtam hirtelen benne több (részemről) aggasztónak mondható dolgot:
1. Windows alá nem telepíti magát mint a 8.10 (részemről van néhány alkalmazás amit inkább nem erőszakolok ubival mert winnel legalább fut ahogyan kell és itt a következő probléma forrása)
2. A 8.10 állítólag a cdről frissíthető a 9.04-re mégsem tette (vagy a későbbiek folyamán lehetséges lesz?)
3. Live-ban semmit sem tudok kezdeni az MD300-as modemmel, hogy netezni lehessen vele bár felajánlotta, hogy a merevlemezre elhelyezi a /etc/... dolgokat amit terminálból lehet neki bevarázsolni (na még csak az hiányozna hogy egy {még} jól működő wint elcsesszek és se net se egyéb valamint kezdhetem elölről az egészet)
Ez utóbbit tartom valahol egy olyan sértő dolognak (mivel nem tegnap dobták piacra ezt a modemet), hogy nem építették bele a felismerést mint pl a Huawei E220nak -egy OS miatt pedig nem fogok új modemet venni. Én meg nem értek a programozáshoz tehát nem tudok rá írni egy akármit, hogy a kedves magyar (magamfajta kezdő) userek tudják használni különösebb erőfeszítések nélkül -mint pl az EntelPCS és a NicLabs által kiadott progit ami módosítja a hálózatkezelőt -igaz azzal sem megy a modem de már látja és csak a wvdialnál kell buherálni dolgokat.
Tehát hiába új verzió még mindíg nem olyan teljes, hogy egy már régebbi hardverkiépítésű gép minden részét tudja használni -talán ebből is fakad, hogy sok magamfajta átlaguser inkább wint használ (még ha pár hónap múlva újra is kell telepítenie) mivel ezekkel a dolgokkal nem tud mit kezdeni. Egyszóval ilyen dolgokat is figyelembe kellene venniük a tisztelt fejlesztőknek... Thanks!