Szevasztok!
Egy kedves ismerősöm- akit elég rég óta "traktálok" az Ubuntuval mert sokat küszködik a Windowsal - a napokban megkért, hogy segítsek neki feltenni Ubit. Na nekem sem kellett több, azt ajánlottam neki, hogy Hardy-t tegyünk fel, mert én is azt használom és nagyon stabilnak találom. Az Ibexel egy párszor meggyűlt a bajom, a Jaunty meg még csak Rc és nem akartam a kedvét elvenni avval, hogy rögtön az elején küzdeni kell. Hogy ne kelljen egy csomó programot feltelepítenie csináltam az én - egyébként tökéletesen működő - rendszeremről Remastersysel egy telepíthető dvd-t és odaattam neki. Feltelepítette és minden jól megy neki (még a wifi is alapból), de a Nvidia zárt meghajtó (nvidia-glx-new) nem működik. Engedélyezés és újraindítás után alacsony felbontású módban indul. (x formájú egérkurzorral). A glxinfo azt írja, hogy missing display. Mi lehet a probléma?
Monitor? Vagy az, hogy van a gépben alaplapi videókártya is és nincs letiltva? (Az lspci a Gf 5500-at írja.) Vagy az, hogy az én rendszeremről készült a telepítő? Nekem is Nvidia van a gépemben, csak egy régebbi, 4MX440-es.
Előre is kösz a segítséget!