Két OS van a gépemen, Win7 és Ubi 9.04 RC. Az Ubinak 10 Gb van adva, de mivel szoktam torrentezni, és ha ntfs partícióra torrentezek a trnasmission 100% on használja a procimat (Athlon X2 5600+), ezért arra gondoltam megnövelem az ext4 partíció méretét - 10 Gb-ról 50 Gb-ra ezzel 40 Gb-al csökkentve az ntfs partíció méretét- hogy ext4-re torrentezzek. Szerk. be: Feltelepítettem a Gparted-et, de enyhe kifejezéssel is élve az a program semmire sem használható! Azon kívül hogy látja a partíciókat, és tudsz vele formázni nem tud semmit. A megoldás hogy live cd-ről bootolsz,aztán minden opció aktívvá válik Szerk. ki. Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám megnövelni a linux partícióm méretét, úgy hogy az oprendszer ne sérüljön (nincs külön partíció a home-nak)? Előre is kösz!
Ext4&Ext3&Ntfs particiók módosítása vs GParted
Ha még használni se tudod légy szíves ne szarozd le. Nagyon is jó program. Egy. Kettő, csak olyan partíciókon tudsz vele dolgozni amik nincsenek csatolva (jéé ez még a partition magic-el is így volt... mik vannak?!). Próbáld meg gparted livecd-vel.
Chronosnem voltak csatolva a meghajtók, de ennek ellenére még csak nem is láttam olyan opciót hogy átméretezés vagy resize vagy bármi... elkerülte volna valami a figyelmem?
zsolt320iMielőtt bárminke nekikezdesz nem árt WIN alatt töredezettségmentesíteni az NTFS partíciódat, aztán egy CHKDSK. aztán jöhet a gparted livecd. Nem árt tudni, hogy amiért a kacsa nem tud még úszni, nem a víz a hülye. Tehát ne szarozz le semmit ha valami nem megy kérdezz higadtabban különben egyedül maradsz a problémáiddal és a kutya nem fog segíteni, hát még egy idegen
hhugomi lenne a problémámra a megoldás?
http://gparted.sourceforge.net/larry/resize/resizing.htm
Chronoskösz! bootoltam live cd-ről, ott alapból van Gparted, megnéztem és aktív volt a move/resize, működik!
Ennyit a gparted minőségéről :)
Chronosigazatok volt, de hozzá voltam szokva hogy win-ből megy simán, kér egy újraindítást és megcsinálja. Ubi alatt másképp kell, de itt is működik, és ez a lényeg! :D
Nana, A Windows mint particionáló eszközei igen korlátozottak, sőt, ha gonosz akarok lenni, akkor az NTFS-en kívül semmit nem ismer, és ez igaz a legtöbb Net huszár Windows-osra is, ezzel szemben , a modern fájlrendszerek közül, a Linuxok alig több mint 10 fájlrendszert képesek alakítani, formázni és több, mint 30-t olvasni! Kedves zsolt320i: Ne abból itélj amiről azt hiszed, hogy ismered, (Windows), mert a világ nem a Windows-ból áll. Tanulj meg használni egy Linuxot, és meglátod, hogy mit tud egy operációs rendszer, ehhez kell egy informatikus véna is, mert a Linux az egy UNIX szép külsővel. Szóval nem kell szidni a Linux programjait, mert azok már 40 éve tökélesednek, ellentétben a Windowsal. Szóval segítünk, de én sem mondom, hogy a Windows szar, mert nem az, csak megvannak a korlátai, a Linuxnak is de minél jobban ismered, annál kevesebb a korlát, Ezt a Windows-nál nem tudod megtenni. Szóval tanulj és ne fikázz!