Szervusztok A gépen egy nvdia grafikus kártya van, kissé időigényes volt beállítani. de most jó. Két problémám volt, ha a képernyő felbontását a rendszer - beállítások - monitor felbontás alatt végeztem és nem az illesztőn akkor eltűnik a kijelentkező gombom helyette csak a kijelentkező kis zöld figura jelenik meg. Ez miért van? A másik: azóta nem műkszik a gimpem. sem az alkalmazásokból megnyitva, sem egy jpg fájlt társítva sem. próbáltam teljes eltávolítással de újra telepítve a probléma még mindig fenn áll. nocsa@freemail.hu ha van valakinek jó ötlete Jó az összes topic

Csak egy tipp. Belépsz a saját mappádba,ott ctrl+h ekkor megjelennek a rejtett fájlok. Megkeresed a .gimp-2.6 mappát és törlöd. Ezután indítsd a Gimpet. Egy próbát megér.

lazlownem megy így sem csabee@csabee-desktop:~$ gimp /usr/local/lib/gimp/2.0/plug-ins/print: error while loading shared libraries: libgimpprint.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory (gimp:12994): LibGimpBase-WARNING **: gimp: wire_read(): error ezt a fájlt hiányolja de nagyon, külföldi oldalakon is csak újra telepítést javasolnak de nem megy. lehet hogy a javas alkalmazás fogja?

CsabeeNálam /usr/local/lib/ mappában nincs semmiféle gimp cucc,csak egyetlen python2.5 könyvtár. Az usr/lib könyvtárban viszont ott van.gimp/2.0/plug-ins. Lehet,hogy orbitális butaságot mondok,de nem lehet,hogy rossz helyen keresi az indítandó eszközöket a Gimp? "No such file or directory"Nem tudja indítani,mert nem ott van. Ehh.Vak vezet világtalant:)

Ennyivel később: 2 év

CsabeeSziasztok! Én is hasjonló hibával szenvedek, nem sikerül elindítani a gimpet. gimp: error while loading shared libraries: libbabl-0.1.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory Talált valaki erre már megoldást ?

• toga válaszolt erre.

lazlownálam is a /usr/lib-ben vannak ezek a dolgok, és megy a gimpem (2.6.11) Nem tudom hogy kell olyat csinálni, de ha jól tudom szimbolikus linknek hívják :) Nnna, avval kéne megpróbálni :) Tehát csinálni egy mappát pl. /usr/local/lib/gimp, és a gimp mappát átirányítani a...oda...ahová kell.

fapapucsSzia! Annyi az egész hogy újra kel telepítened a libbabl csomagot.

Ennyivel később: 12 nap

togavégül megoldotta az élet a problémát újra tettem a rendszert de azóta viszont nagyon rendesen fut minden, ubuntustudió fut rajta és sikerült digitalizáló padot is életre lehelnem benne így egy szuper kis grafikai állomásra tettem szert, köszönet mindenkinek

Ennyivel később: 11 év