Szervusztok A gépen egy nvdia grafikus kártya van, kissé időigényes volt beállítani. de most jó. Két problémám volt, ha a képernyő felbontását a rendszer - beállítások - monitor felbontás alatt végeztem és nem az illesztőn akkor eltűnik a kijelentkező gombom helyette csak a kijelentkező kis zöld figura jelenik meg. Ez miért van? A másik: azóta nem műkszik a gimpem. sem az alkalmazásokból megnyitva, sem egy jpg fájlt társítva sem. próbáltam teljes eltávolítással de újra telepítve a probléma még mindig fenn áll. nocsa@freemail.hu ha van valakinek jó ötlete Jó az összes topic
Nem nyitható meg a gimp
Csak egy tipp. Belépsz a saját mappádba,ott ctrl+h ekkor megjelennek a rejtett fájlok. Megkeresed a .gimp-2.6 mappát és törlöd. Ezután indítsd a Gimpet. Egy próbát megér.
lazlownem megy így sem csabee@csabee-desktop:~$ gimp /usr/local/lib/gimp/2.0/plug-ins/print: error while loading shared libraries: libgimpprint.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory (gimp:12994): LibGimpBase-WARNING **: gimp: wire_read(): error ezt a fájlt hiányolja de nagyon, külföldi oldalakon is csak újra telepítést javasolnak de nem megy. lehet hogy a javas alkalmazás fogja?
CsabeeNálam /usr/local/lib/ mappában nincs semmiféle gimp cucc,csak egyetlen python2.5 könyvtár. Az usr/lib könyvtárban viszont ott van.gimp/2.0/plug-ins. Lehet,hogy orbitális butaságot mondok,de nem lehet,hogy rossz helyen keresi az indítandó eszközöket a Gimp? "No such file or directory"Nem tudja indítani,mert nem ott van. Ehh.Vak vezet világtalant:)
lazlownálam is a /usr/lib-ben vannak ezek a dolgok, és megy a gimpem (2.6.11) Nem tudom hogy kell olyat csinálni, de ha jól tudom szimbolikus linknek hívják :) Nnna, avval kéne megpróbálni :) Tehát csinálni egy mappát pl. /usr/local/lib/gimp, és a gimp mappát átirányítani a...oda...ahová kell.