Régi, nem használt kernelek törlése
tothimreGRUB2-nél, a teljesség kedvéért - "azóta" már GRUB2 van. sudo update-grub2 Más: sudo apt-get remove linux-image-verziószám-generic linux-image-verziószám2-generic sor helyett, a beállítások takarításával egybekötve, a teljes eltávolítás parancsa a következő: sudo apt-get remove --purge linux-image-verziószám-generic linux-image-verziószám2-generic sor. Info: man apt-get
Sziasztok nekem ez ami segített: uname -r ls /boot | grep vmlinuz | cut -d'-' -f2,3 2.6.28-15 2.6.28-16 2.6.28-17 dpkg -l | grep ^ii | grep 2.6.28-15 | awk -F' ' '{ print $2 }' kaphatsz ilyen eredményhalmazt: linux-headers-2.6.28-15 linux-headers-2.6.28-15-generic linux-image-2.6.28-15-generic linux-restricted-modules-2.6.28-15-generic sudo aptitude remove linux-headers-2.6.28-15 linux-headers-2.6.28-15-generic linux-image-2.6.28-15-generic linux-restricted-modules-2.6.28-15-generic forrás: http://tuxtweaks.com/2009/12/remove-old-kernels-in-ubuntu/
{syntaxhighlighter SPEC}dpkg -l 'linux-*' | sed '/^ii/!d;/'"$(uname -r | sed "s/\(.*\)-\([^0-9]\+\)/\1/")"'/d;s/^[^ ]* [^ ]* \([^ ]*\).*/\1/;/[0-9]/!d' | xargs sudo apt-get -y purge{/syntaxhighlighter} http://www.webupd8.org/2009/12/remove-unused-linux-kernel-headers.html
Nem rég telepítettem fel a 3.2.0-41 generic kernelt a gépemre, és nagyon furcsa lett a betöltés, mert a maga a betöltés már így is eltart 24 másodpercig, de amikor megadom a jelszót a belépéshez, akkor pedig megint csak 20 másodpercet vesz igénybe mire betölt. A betöltési hátérképet egy jó időre kikapcsolja, aztán újratölti, és azzal is elmegy az idő. szerintetek leszedjem, és használjam a korábbi 3.2.0-38-as számú kernelt, ami viszont sokkal stabilabb, legalább is eddig nem volt vele gondom.
nadasjozefLehet hüle kérdés de nem elég ez:sudo apt-get autoremove
lev258tényleg nem szedi le... :-( akkor nem értem, hogy nekem Mint -en miért nem maradnak fent.
KimariteNagyon köszönöm én is a magyarázatokat! Kis netbookomon 8 kernelt találtam, a tisztítás után kb. 1.2 GB területet sikerült felszabadítani (úgy hogy a két utolsó kernelt meghagytam) :-D