Aztat ugye tudod, hogy az esetek többségében a gyárilag feltelepített oprendszer eltávolításával a komplett gépre vonatkozó garancia is megszűnik. :3
Ubuntu 8.10 cseréje Windows-ra
simzerIgen, konkrétan három esetre...:S Mindegyik esetben volt olyan probléma, ami hosszas guglizás után sem tudtam megoldani. Amikor magam telepítem az oprendszert, akkor ezek a problémák nem jönnek elő... Az okát sajnos nem tudom. De valamit kellene tenni az ügy érdekében, mert egy ilyen élmény után nem csodálom, ha bárkinek is elmegy a kedve attól, hogy Linuxot használjon... Félreértés ne essék!!! Én is már több mint egy éve használok Ubuntut vagy Kubuntut, és nagyon szeretem. ;)
Dr. AnonymousNagybátyám nemrég vett egy notebookot amin freedos volt, ezek szerint ugrott a garanciája? XD
Dr. AnonymousA gépem kétszer volt szervízben, egyik alkalommal se az eredeti oprendszerrel. Semmi köze a gép garanciájának az OS-hez.
cstd81mondom nem mindíg, de vannak olyan gépek, melyekre ilyen gari vonatkozhat érdemes előtte csekkolni :3
Dr. AnonymousNem igaz. Ha ilyet szabna meg egy gyártó, a garanciának vonatkoznia kéne a szoftver helyes működésére (pl felelősséget vállalni az esetleges adatvesztésre) is, márpedig a jótállási feltételek ezt zárják ki először. Ha veszek egy gépet vistával, nem upgradelhetem win7-re? De igen, pedig az már nem az az oprendszer amivel vásroltam. Meg egyáltalán nem is ellenőrzik. A szervizben be se kapcsolják a gépet az otthoni oprendszerrel, hanem hálózatról bootoltatnak speciális szervizszoftvert. Te se gondolhatod komolyan, hogy áll két szerelő olajos ruhában, csavarhúzóval a kezében, kivárják azt az 5 percet, amíg betölt a vindóz, majd hümmögve és fejüket vakargatva nézegetik az eszközkezelőt. :-)
ubuntudaniBeállítottad a BIOSban, hogy lemezről bootoljon?
Dr. Anonymousaz a baj, hogy ezekkel a Vostrokkal nem tehetsz egyebet, mint egyből cseréled az OS-t. frissíted vagy újra telepíted, az mindegy, de mindenképp kell, mert - ugye - lejárt a támogatás. ennyi erővel akár "perelhetném" a gyártót, hogy egy "romlott" terméket csomagolt. :) vagy az benne van a garanciában, hogy egy (vagy két) évig a Dell sw-frissítéseket ad hozzá? biztonsági és egyéb javításokat? alig hinném.
Vlad21-nek igaza van, én már telepítettem xp-t egy Emachine-ra előretelepített Linpusra. (a Linpus egyéb módon való eltávolításával már a boltban próbálkoztak, (!) aminek az lett az eredménye, hogy a Linpus sem indult....)AHCI-t kellett a BIOS-ban átváltani IDE-re, utána ment a wintelepítő. Véleményem szerint egyik számítógépnél sem tartozik az oprendszer a garanciába, ez nem olyan, mint a mobiloknál a szolgáltató szabja/szabatja testre a teló szoftverét, így a "kiütés", házi szoftvercsere esetén megszűnik a gari....
Na sikerült Windows 7-t tenni a gépre, persze a partíciók törlésére szükség volt. Köszi. Ez a garancia-gyári Op tuti nem igaz, illetve, lehet ijesztgetnek vele, de nem hiszem, hogy foglalkoznak vele. A nyomtatóban is pl. nem használhatsz utángyártott festéket, hisz akkor azonnal elveszik a garancia, és a nyomtató ugye megjegyzi milyen patront tettél bele.... Megkérdeztem a szervizes srácot, foglalkoznak-e vele, azt mondta ő is direkt rákérdett gyárra, mi legyen, azt mondták nem lényeg....