7.10-es ubit használok a laptopomon. Az lenne a problémám,hogy a fedél lecsukására nem reagál. Korábban ha lenyomtam a gombot és felengettem egy pillanara lekapcsolta a monitort,de már ezt sem csinálja,pedig semmit sem állítottam át. A képernyő pihentetőt amikor üres képernyőre állítom fekete helyett teljes fényerővel fehéren világít. A bluetooth sem akar működni. Ha esetleg tud valaki valami linux disztrót vagy másik ubuntu verziót ami jól működik ezen a laptopon azt szivesen venném.

Szia! Ha esetleg le tudnád írni milyen "vasat" használsz -segítene megoldani a problémát.A chipsette-re gondolok,-a bluetooth miatt.A kijelző kikapcsolás lecsukásakor pedig elképzelhető hogy bios beállítás függő.Nekem a noteszgépemben pl ki lehet kapcsolni a flip-off funkciót,és igy lecsukva sem kapcsol ki a kijelző.Üdv:Ernő

ErnyőkeHP compaq nx6310 Intel Core Duo Processor T2050 (1.6-GHz, 533-MHz FSB, 2-MB L2 cache) - Intel 945GM Express - 1024 MB DDRII 667MHz (1) - 80 GB 5.4krpm S-ATA - 15" TFT XGA 1024 x 768 - Intel Graphics Media Accelerator 950 128-MB shared - no FDD - DVD+/-RW SuperMulti DL fixed - Modem56K/LAN10/100 - Intel 802.11 a/b/g MOW2 - Bluetooth A biost néztem,de nem találtam semmit.Win alatt tökéletesen működik a lecsukás.Az a gond hogy így folyamatosan megy a kijelző és sosem kapcsol ki.

BostonGeorgeSzia ! Hát szerintem az "erőműveden" hibátlanul kéne futni az ubinak. a MOW2 bluetooth pedig komp,az ubival.Szerintem a legegyszerűbb- /tálca/rendszer/beállítások/bluetooth beállításai/---kikapcs és bekapcs. Aztán a bluetooth elemzőt is lefuttathatod.Bekapcsoláskor nyomj F2-őt és néz át a bios beállításokat hogy "enable"-ra van -e állítva a bluetooth.A kijelzőre őszintén "nemtom".Üdv: Ernő

ErnyőkeKöszi,a bluetooth megoldódott,eddig nem tudom miért,de csak szolgáltatások és általános fül volt a beállításoknál,egy bios reset után előjött egy harmadik fül is ahol be tudom állítani a láthatóságot és az ezköznevet(pedig eddig is engedélyezve volt a biosban a bluetooth),sajna a kijelző nem változott.

Használ valaki hasonló laptopot ubuntuval? Rendesen működik a fedél lecsukás gomb? Kipróbáltam a suse-t és azzal jól működik. Elég idegesítő hiba,esetleg hol lehetne valamit átállítani vagy kijavítani? Létezik valami program amivel manuálisa ki lehet kapcsolni a monitort?

phoenixKöszi,de ott már próbáltam mindent. A noteszgép fedelének lecsukására egyik műveletet sem hajtja végre. A lecsukást érzékelő gomb nem működik valamiért onnantól hogy az ubuntu elkezd betölteni.

Ennyivel később: 18 nap

Szia! Ugyan ilyen laptopom van, ami tényleg produkálja az említett hibát. Ismert bug néhány másik gép esetében is: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+bug/155502

Ennyivel később: 14 év