Szaisztok! kérlek segítsetek.Teljesen kezdő vagyok Linux terén. A következő a probléma: Van egy PC amin van egy Win XP az egyik particion.Csináltam egy teljesen szűz particiot erre gondoltam hogy ráteszem az Ubuntut. Letöltöttem a Ubuntu Feisty Fawn CD image-t.Ezt kitömöritettem majd kiirtam.Beálitottm a BIOS-t a optikai meghajtóról boot-oljon de nem teszi meg.Probáltam már több helyről letölteni több verziót ugyan ez a probléma. Átolvastam a telepiési utmutatot ugy jártam el de mindig ez a gond.Kirja hogy ez nem boot media tegyek be másik lemezt.Kérlek segtistek mit hol rontok el! előre is köszönöm a segitségeteket! üdv Sanyi

nem kell kitömöríteni, csak képfájlként írd ki (nero-val, decrypter-el, stb...)!

kitömöritettem majd kiirtam A letöltött .iso fájlt CD képként kell kiírni, pl. az ImgBurn programmal esetleg a Nero-val, tehát nem kell kitömöríteni.

Szervusztok! Tegnap feltettem az UBUNTU Feisty Fawn DVD verziót. Viszont nem találom rajta azt a beállítási opciót, ahol az ADSL internetemet be tudnám állítani. Hol kell ezt konfigurálni? Légyszi e-mail-ben írjon aki tudja a választ! Köszönettel: Péter seftsik@freemail.hu

Lefordítottam egy leírást arról, hogyan lehet Windows alatt iso fájlt kiírni CD-re: http://ubuntu.hu/konyvlap/kepfajl-kiirasa-windows-alatt

seftsikÍgy: https://help.ubuntu.com/7.04/internet/C/connect-to-internet.html#modems-adsl-pppoe

Nagyon köszönöm a segitségeteket.igy sikerült! üdv Sanyi

Szertnék még pár kérdést feltenni mielött feltelepitem az Ubuntu-t: 1.Külön HDD-re érdemes telpíteni vagy elég neki egy külön particó?ugy értem Win Xp mellett? 2.milyen formátumot támogat? FAT32 vagy NTFS? 3.Milyen modon lehet megoldani hogy a gép inditásakor ki lehessen választani melyik operációs rendszer induljon el?Win vagy Ubuntu? Köszönöm szépen előre is a válaszokat.... üdv Sanyi

seftsik"Tegnap feltettem az UBUNTU Feisty Fawn DVD verziót." Ilyen is van nem csak CD? :) Bocsi de ha van akkor szóljon valaki !

debreczis1 nekem speciel csak külön partíción van, de lehet külön hdd-re is, külön hdd-ről sajna bővebbet nem tudok 2 fat-ot alapból írja és olvassa is, ntfs-t alapból csak olvassa, de a 7.04-ben 1 perc alatt meg lehet oldani az írást (ntfs config tool) 3 az ubuntu feltelepíti neked a grubot (indító menüt)

Ennyivel később: 7 nap

Sziasztok! Nekem olyan gondom van, hogy a suli, ahol dolgozom, ott van pár régi gép. 200MHz-es 64MB ramos gépek. Windows 98 van rajtuk, de ezt szeretném lecserélni. Ha jól olvastam az Ubuntunak 192 MB ram kell... van olan verziója, amelyik magyar grafikus felületet ad és 64 MB-on elfut?

azokra a gépekre inkább a xubuntut ajánlanám. az is gtk felületű, de az erőforrásigénye alacsonyabb. bár az a 200MHz se valami sok. egy próbát megér.

MosaicEz nagyon kevés. Szerintem inkább hagyd meg a Win98-at, a mai disztrók fejlesztésénél nem szempont, hogy történelmi gépeken jól fussanak. Ez a konfiguráció már 1997-ben is gyengének számított, már rég a bontóban lenne a helyük... Szamárkordéval sem hajthatsz fel az M7-esre.

Ennyivel később: 15 év