Sziasztok. A burn effect nem talalhato az Ubuntu 14.04-es compiz bealitoban, habar telepitettem az aditional plugintjait a compiznak. Lehet-e ezt valahogy kulon telepiteni ?
Burn nem található a compizban. Lehet-e valahogy telepíteni?
Esetleg ezt próbáltad? sudo apt-get install compiz-plugins-extra
richi105$ sudo apt-get install compiz-plugins-extra [sudo] password for xxxxxxxxxxxxxx: Csomaglisták olvasása... Kész Függőségi fa építése Állapotinformációk olvasása... Kész compiz-plugins-extra már a legújabb verzió. 0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 2 nem frissített. Nincsen benne a compiz extra pluginsban.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2242729&p=13114686#post13114686 <-- "Take my advice do not upgrade to 16.04 when it comes out because 16.04 is when Ubuntu transitions on to Mir. When the Xserver is taken of Ubuntu so will Compiz and LightDM be removed as well. There is now an opportunity for some developers to produce a Mir settings manager with fancy effect plugins. We shall see. But such is the nature of Free and Open Source Software that we depend upon the willingness of developers to write the software we want." --> https://answers.launchpad.net/compiz/+question/235670 --> "but this version 0.9.7.12 is all good." http://www.linuxquestions.org/questions/linux-desktop-74/where-do-i-find-the-compiz-burn-effect-4175484374/#post5065878 http://www.ubuntuupdates.org/pm/compiz
LevyHa elég sokan kéritek - lehet - a Canonical is beleteszi. ;) Esetleg lehet adakozni is. :-D "De ilyen a természete a szabad és nyílt forrású szoftvernek, amely függ a hajlandóságától a fejlesztőknek, hogy írjanak olyan szoftvert, amit akarunk." ... hát igen, pl. nekem is tetszett az az ablak összecsukás, ami a Kaptár c. film valamelyik részében volt (de az az OS X ablakkezelő jellemzője). Más kompozitort nem tudok az ablak "leégésre". Az enyémben nincs, és amúgy gondolkodnom kell a (Compton) csomag újra forgatásán, mert amit használok, már kisebb hibákat produkál (vagy a videókártyám halódik (radír módszer nem használ).
a mester Azt hasznalom, de tudni csak ti tudjatok hasznalni. Nem hiszem hogy ez az Ubuntu filozofiaja, amit itten egy paran mutatnak a forumon. A segitokesz emberek, amirol az ubuntu beszel, inkabb nagyoskodo okosak. De nem problema, meg ertem a roman nyelvet is es az angolt is valahogy kibetuzgetem, lehet a masik forumokon normalisabb valaszokat fogok kapni, ha nem akkor se problema. Egy anyira tudom hasznalni az Ubuntut amenyire kell nekem, de gondoltam itten oszetartanak a felhasznalok es kisegitik egymast. Sajnos ez nem igy van. Van egy par szemely aki szokdosik es osze-visza valaszokat dob a forum oldalara, evel egeszen viszanyomva a kevesebbet erto felhasznalokot es elveszik a kedvuket hogy meg itten valamit kerdeznenek. Orvendtem hogy magyarul is van Ubuntu forum, de ugy latszik hamar orom volt ! Meg volt egy probalkozasom a magyar forumal ezelott egy par eve, es a chat-on az elso napon amikor feliratkoztam egy egeszen erdekes elbeszelgetesben vettem reszt, egy par szemely eleg szemetul viselkedett egy masikkal, regi ismerosoknek tunhettek, azota kerulom az Ubuntu chat-ot is. Udv. Levente Del Erdelybol !
LevyAz Ubuntu fejlesztői távolodnak az eredeti gnome-os elképzelésektől és új utakat járnak. A rendszerből, hang és kép effektusok elmaradtak és már az új Next verzió irányába fejlődik tovább. Csak annyit tehetsz, hogy vissza rámolod, vagy újra építed, a rendszered, vagy visszateszed (mellé) a régit amivel beavatkozás nélkül is elboldogulsz. Ha tudom és tudatosul is bennem, hogy a Lucid addig támogatott, amíg a next megjelenik, kihagyhattam volna a teljes átmeneti állapotot.
peterhRégen, Fedora régebbi verziói alatt nekem is ment ez a leégés-effektus. Aztán most ráguglizva erre, én sem találok használható találatokat erről 14.04 alatt. Úgy néz ki, mint ahogy peterh is írta, valamiért nem rakták be az Ubuntu fejlesztői ezt az effektust. (Kubuntut használok ezen a gépen, megnéztem, itt sincs ilyen.) Ha nagyon kell, nyilván meg lehet oldani, de ez kicsit több munkát igényel. Esetleg más linux-terjesztést nézel meg, próbálsz ki – ha nagyon kell pont ez az animáció. Szerintem nem annyira érdekes ez, annyi szép más compiz effektus van itt az Ubuntuban, azok is elég lenyűgözőek, szerintem.
a mester.........nem (csak)..........egészen pontosan.