Jelenleg Digis netem van, és olyan routert keresek, ami esetleg később az 500/100-as csomagjukat is át tudná vinni vezetéken (de legalább a 200/50-est). Emellett fontos az is, hogy wifis legyen (persze abban nincsenek ilyen nagy igényeim). Legyen jól konfigurálható; később talán majd elgondolkodok az OpenWRT-n is, de ez most mellékes. Érdekelne, kinek milyen típussal van tapasztalata, mit javasolna. Vegyük figyelembe azt a furcsaságot is, hogy egyes modellek diszkriminálják az operációs rendszert, ahogy már láttuk a fórumon is. Nálam az Ubuntuval és más Linux rendszerekkel való használat az elsődleges. Köszönöm a tippeket, némi megfontolás után a TP-LINK TL-WR1043ND-re esett a választás. Már rendelem is. Az utolsó pillanatban meggondoltam magam. A hup-on ugyanis találtam egy írást, ami szerint a Gigabit jelző csak ámítás (bár ott a v1-es modellről van szó). http://hup.hu/node/134203 Ha valakinek van tapasztalata vele, vagy hasonló árfekvésben tud olyat ajánlani, ami tudja, amit ígér, ne habozzon. Eldőlt a kérdés, meg is rendeltem a TP-LINK Archer C2 AC750 nevű eszközt (akciósan volt rendelhető). Eddig erről nem volt szó, de mivel kaptam megnyugtató információkat a TP-LINK termékekről, így belevágtam. A wifije nem lesz kihasználva, de remélem az eredeti árával együtt a tudása és megbízhatósága is nagyobb.
Gyors WiFi-s router vásárlása [Megoldva]
TP-wr841n routert használok már második éve, firmware-t is frissítettem egyszer . Tökéletesen működik nálam, wifi-vel is ! Ubuntu14.04, LM17.01, peach osi, stb ! Csak ajánlani todom, nem drága, és openwrtvel is működik. üdv.: turul
turulSzia! Nekem is ilyen van. A firmware frissítésről írnál valamit? Mi változott utána, és hogyan csináltad? Egy link is jöhet.
nightwalkerA TP-Link oldalárol letöltöd a készülékedhez tartozó firmware-t .A verziószámát a készülék hátlapján fogod megtalálni . Itt kiválasztod a megfelelő verziót (V.3, V.4,stb), letöltöd és a dokumentáció szerint frissíted ! Nagyon oda kell figyelni nehogy elszúrd, inkább kétszer olvasd el a leírást mint hogy káromkodj a végén !Ha nem nagyon muszáj ne frissíts! Ha jól működik a router nem érdemes bántani !Alternatív megoldás az openwrt könnyen megtalálod ! Előtte a you tube-on nézz végig egy videót az openwrt frissítésről !! A link:http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR841N#down sok sikert :turul
turulMegcsináltam. Köszi!
TP-LINK TL-WR1043ND V2.1 MikroTik RB951G-2HnD Olcsóbb-drágább.
Egy „bika” router, ha hiperűr-sebesség kell: Linksys WRT1900AC.
Nemtudom megrendelted-e, de szerintem ezzel jobban jarsz "TL-WDR4300" csak kicsivel dragabb ...
Szia! Későn olvastam a kérdésedet, csak amikor már írtad, hogy a 1043 mellett döntöttél. Akkor már nem akartalak elkeseríteni, ezért nem is írtam inkább semmit. Most viszont látom, mégsem azt veszed. Ez jó döntés. Anélül, hogy szétveszekednénk a topicot, néhány tapasztalat róla: Évekig volt számtech üzletem, szerették is a vevőim a TP-Link termékeket, egyrészt az 5 éves gari maiatt, ami már azóta sajnos lecsökkent 3 évre, másrészt az árak miatt. De a 1043 egy különleges széria... Nagyon jók a specifikációi, sokan vásárolták is. És majdnem ugyanannyian hozták vissza elég hamar, különböző okok miatt. Csak néhány ezek közül: sokszor fagy a gyári firmware-val, az open firmwarekkel a wifi leáll, és csak reset után működik megint. Vagyis megbízhatatlan. Saját célra is ezt használtam még amikor kijött ez a típus. Aztán garanciában cseréltem, majd 2 hónap múlva ismét, és amikor láttam, hogy mások is hozzák vissza, akkor nem forszíroztam tovább. Nem akarok tanácsot adni, hogy mit vegyél, mert annak idején a vevőimnek is adtam tanácsot, erre a routerre. Persze még mielőtt kiderültek volna a fenti hibák. Jó, nem azt mondom, hogy mind rossz, és még ha most itt 10-en is írják, hogy márpedig náluk x éve kifogástalan (amit nem kétlek), de Ti se kételkedjetek benne, hogy eladtam legalább 50db-ot, aminek biztos visszahozták legalább a felét. Nem beszélve az én saját 2/2 kipróbált/rossz arányomról. (Nem a konkurrencia fizette a hozzászólásomat :-) )
visitMi lett a számtech üzlettel?
nightwalkerNem érte meg már. Nagykerből szereztem be az árút, illetve nagykerekből. De még így is egyre drágábban, mint az árgépen hírdetők. Így hát lement a róló.
visitKínai kapcsolat kellett volna.:)
lev258Ha most kellene olcsóbb routert vásárolnom magamnak, biztos, hogy ezt próbálnám ki. Amikor befejeztem a boltozást, akkor ez még nagyon új volt, egy-kezemen meg tudom számolni, mennyit adtam el. Vissza nem jött egyik sem. Saját tapasztalatom nincs vele. A D-Link elég jó nevű volt azokban az időkben is, de valószínűleg az ára miatt keveset rendeltek tőlem. A 1043 után kétszer annyiért vettem magamnak egy D-Linket. Nem emlékszem a típusára. Jobb is. A 25 ezer forintos ára akkortájt húzós volt, de olyan random fagyásai voltak, amik miatt többet töltött a szervízben, mint itthon. Nem sorolok fel minden routert, amit kipróbáltam, a fenti után már nagyon elegem lett, abból, hogy mindnek volt valami gondja, ezért gondolván az ár/teljesítmény arányra, beruháztam egy Asusra, amit már korábban írtam. Fél év után sem volt semmi gond, ezért még 3-at vettem. Otthon, munkahely, telek, szülői ház. Bárhol is vagyok mindenhonnan el kell érnem az otthoni szervereimet, meg a fenti helyeken lévő gépeket. Nem tehetem meg, hogy ha az egyik leáll, akkor utazok 200km-t, hogy megnyomjam a resetet. Nos erre immár másfél éve nincs is szükség. Mennek rendesen. Nem szakértő vagyok, csak felhasználó, akinek nagyon fontos, hogy minden pillanatban üzemeljen minden routere. Ha otthonra kellene most vennem, és nem gond, ha hetente kell egy reset, akkor az általad írt TP-Linket próbálnám most ki.