Segítséget kérnék, hogy 16.04.2 LTS (64 bit) alatt miért nincsenek/nem szólnak a rendszerhangok? A hangfájlok megvannak, a /usr/share/sounds/ubuntu/stereo/ mappába. A login hangot csak a fellelhető leírások szerint sikerült megszólaltatni, indítópultba téve. De a jelszó beírásnál is hiányzik a "koppanás", nincs logout hang, és stb... A hang beállításokban a riasztás nincs némítva és a hangerő sem.
Nincsenek rendszerhangok 16.04 alatt
Hangtéma, Ablak- és gombhangok engedélyezése? http://i.imgur.com/rvkuBVY.png
a mesterEzt egy kicsit bővebben kifejtenéd? AlsaMixer-ben fel van véve a hangerő. Korábban az volt a baj, hogy az új 970 chipset-es alaplapon nem volt mindig hang induláskor csak sistergés, 1-2 újraindítás után lett jó. Az alaplapra gyanakodtam, így tettem bele egy hangkártyát, de nem vagyok benne biztos, hogy nem a rendszer szórakozott. Igaz van mellette egy Win7-is, ahol ugyanezt tapasztaltam.
CalderaUgyanitt F5 és menny jobbra amíg PCM-et nem "lácc vala" az a rendszerhangod. "Annak okáért, pedig feltelepítvén vala az pavucontrol csomagot, segítvén ezzel ama mennyei hangok megszóllaltatásában." Ámen
bartasziliNincs PCM az Alsamixer opciói között. Feltettem a Pulse Audio Volume Controlt, d e a helyzet változatlan :(
CalderaOlyan gépet még nem láttam 7-es ubuntu óta, ahol nincs pcm. Pedig szemeztem én is a Xonar DGX-el. Telepítgettél pulse audiot innen onnen? Vagy alsat? Live rendszeren sincs rendes hang?
bartasziliA Live-ot még meg fogom nézni. Nem telepítettem pluszba semmit, csak az van amit a rendszer alapból feltett.