én tudom ki a gobo linux könyv szerzője...
egyébként a gobo linux gyors rendszer, dee aki csak használni akarja a számítógépét, úgy álltalában annak nem való.
tökéletes kockafej játékszer. kipróbáltam live módban, hang nincs, meg egy csomó dolog nincs....kezdtem telepíteni, megörültem! magyar kérdezget a telepítő! és talán a leggyorsabban települ, kb annyi idő mint egy nagyobb windowos program telepítése! egyébként az hogy ennyit is tud magyarul azt hiszem a könyv írójának kell köszönni, mert az alkotó gárda és karbantartó alap csapat nagyívben tesz az egészre ahogy észrevettem. de viszont mikor újraindítod a telepítés végeztével hang persze nincs, meg úgy álltalában semmi nincs benne.tehát egy sánta kehes ubuntu többet tud!
ja és most jön a dolog pikantériája..... telepítés után már újra ékes angol nyelven közöl veled mindent :)
egyébként páran próbáltak belőle épkézláb magyarul tudó és használható distrot csinálni, de mondanom se kell a fejlesztőktől csak valami négysoros üzenetre futotta.
azt hiszem most áll a magyar fejlesztés, mert új kernelre várnak mert a régivel egy live cd-ét se lehet összehozni.
de a köny írója jó fej, azt hiszem Viola zoltán úrnak hívják, és az hogy legalább téma szintjén foglalkoznak a gobo linuxal az neki köszönhető és még talán 4-5 magyar megszállottnak :)