Köszi ez jó! Csupán egy dolgot kérnék, a download linket kitennéd? (nem nekem, tudom használni a googlet, csak szerintem úgy teljes lenne a cikk)
Puppy Linux
Rollmegtörtént :) Bármilyen építő jellegű hozzászólást szívesen várok :)
inverzstickhttp://virtualbox.wordpress.com/images/puppy-linux/ Itt még esetleg lehet virtualboxos képet tölteni, ha valaki csak gyorsan meg szeretné nézni...
inverzstickHúú :) Éppen csak pislogtam egyet és már kész is :) Lottó főnyereményt nem tudod ilyen gyorsan elintézni? :D
RollSajna nem :D Csak azért hiperaktívkodok itt, mert ez a legelső saját fórumbejegyzésem :) Meg hajt a sikerélmény is... bent suliba rendszergazdának is megmutattam, neki is leesett az arca :)
pipacs128A választás lehetősége mindenkinek adott. Nem azért írtam a bejegyzést, hogy a puppy-t világuralomra segítsem, hanem azért, mert találtam egy jó megoldást, és ezt szerettem volna megosztani a közösséggel. Nekem ez jó, neked a win98. Senki sem kötelez ennek a használatára.
Hát nem is tudom. Elsőre ez a Puppy nem akarja az igazat, mint Live hibátlanul megy, de a telepített rendszer nem indul el. Proci 100%-on és a jobb felső sarokban egy kurzor. Mégcsak nem is villog. (Ja és mindez vboxban). Lehet, hogy a bennem lévő 2dl Johnnie Walker az oka? :D
RollCsináltam én is egy Vbox image-et szép ubis háttérrel, tessék próbálgatni :) Ez teljesen aktuális verzió (4.1.2)
Helósztok! Én is Kipróbáltam a Puppy-t és nem rossz, bár én a Debian alapokon nyugvó rendszereket preferálom jobban. (kinek a pap...) Ezért gondoltam, hogy aki akarja próbálja ki a dsl-t is. http://damnsmalllinux.org/ Nagyon kicsike (~50MB),és jól kezelhető. Van saját telepítő pogija, és kezeli a .deb-es állományokat. Sajnos magyarul nem tud, de lehet, hogy ezt majd valaki megoldja. (arra vevő lennék :))
pipacs128Miről társalogsz? Ez engem is érdekelne. A téma írója leírta, hogy régi gépekre milyen Linuxot tudott feltenni, milyen eredménnyel. És a tapasztalatait felajánlotta azoknak, akik az ilyen régi gépeken, Linux-al akarják megoldani az operációs rendszer kérdését. Erre te jösz, azzal, hogy a Windows 98 mennyire fasza és mennyivel jobban működik harmad olyan gyors gépen. Ok, legyen. Mi ezzel a célod? Normális esetben már nem sok ember tudja ezt legálisan megtenni, mivel a '98 nincs kereskedelmi forgalomban, így legálisan nem juthatnak hozzá. Azt írod, hogy a Win-es programok nem futnak a Linux-on és 10 évvel le van maradva. ???? Nem értelek. Ez Linux az meg Windows. Két különböző operációs rendszer. Magának a Linux-nak nem is célja, hogy más programok fussanak rajta a natív Linuxos programokon kívül. Ez a Wine projekt és azon alapuló projektek célja. Most mondjam, hogy a Win szar, mert nem futnak rajta a kedvenc Linuxos programjaim? Sületlenség lenne. Azt meg nem értem, hogy egy Win98-hoz képest miben lenne elmaradva egy mai modern disztró. Áttanulmányoztad valaha a felépítését és működését mindkettőnek? Mert én megtettem. Ráadásul a Win98-at kb. 5.-6. éven keresztül használtam is. "Nekem Win 98 Boot 5 másodperc Gép:233Mhz 32Mb-Ram 250Mb Hdd Ezt Kellene utánozni." Ha ez igaz, akkor valami kiherélt '98-at használhatsz, amin nem fut vírusírtó, tűzfal, spyware védelem. Ha ez alól is írod ezeket a posztodat, nem szívesen lennék a helyedben. Csak úgy hemzseghetnek az élősködők egy rövidebb netezés után. Erre a gépre, amúgy én egy Win95 OSR2-őt ajánlanék maximum. Annak kisebb a memóriafogyasztása és jobban érzi magát 32MB RAM-nál. Most inkább abbahagyom. És be kellene tartanom egy fontos szabályt. Don't feed the Trolls! ;)
Re:inverzstick, Én is kipróbáltam és valóban profi kis Linux. Bár egyes elemei eltérőek a megszokottól, de jól megy, és a gépek processzorát maximálisan kihasználja. Egy hátránya van csupán. A vezeték nélküli internetet nehezen ismerte fel, de megoldható. Re: pipacs128 Barátom ez a fórum Linuxos =ubuntus) felhaszmálóknak van létre hozva.És nem értem mit dumálsz arról, hogy le van az Ubuntu maradva 10 évvel. Hát nincs. Egy egyszerű példát hozok fel.Legtöbb szerver Linuxot használ, és nem csak azért mert ingyen vagy /olcsón van hanem mert stabilabb mind a Windows, csupán a zöldfülűek miatt alkalmaznak pl Windowsos kezelő felületet.2. Amióta átálltam Linuxra, kevesebb a vírus problémám, 3. a Linuxok nagy többségét ha jól tudom általában önkéntesek végzik, míg a Microsoft emberei jól meg töltik fizetés napkor a zsebeiket. Egy másik dolog: aki nem csak játékra használ egy operációs rendszert,annak szerintem maximálisan kielégíti az igényeit.Egyre több szoftver gyártó cég ad ki akár könyvelési programot, akár játékot, vagy más szoftvert Linux platformra is, mert rá kezdnek jönni, hogy egyre többen kezdnek el valamelyik Linux disztribúciót használni.
pipacs128Azt gondolom, sejted, hogy a Win98 egy 11 éves rendszer? De ha az SE-t nézed, az is majdnem ott van. Akkoriban a 98 jó volt. A Puppy kernele már 10 évvel újabb. Sajnos minél többet tud egy rendszer, általában - nem kötelezően, de általában - annál nagyobb. A te agyad is nagyobb, mint egy mókusé, és elvileg összetettebb gondolkodásra is képes vagy. Ez egy ilyen bicikli. 10 évvel újabb rendszermag, ezernyi újabb probléma és rés kijavítva, USB-támogatás és hasonlók. Tényleg! A Win98 támogatja az USB-t? Plusz szerintem az a szerencse, hogy nem sokan használnak már 98-at, de valószínűleg pillanatok alatt szétkapnák a rendszered, ha felmennél vele a netre, és valakit érdekelne. Nem vitatéma. Használd egészséggel a W98-at! Tényleg. :) Csak a hülyeséget mellőzd légyszi.
pikaKolozsvar"a Linuxok nagy többségét ha jól tudom általában önkéntesek végzik, míg a Microsoft emberei jól meg töltik fizetés napkor a zsebeiket." A nagyobb projekteket javarészt profi, fizetett munkaerő csinálja. Lásd: Firefox, Thunderbird, OpenOffice, Virtualbox, Evolution, stb...