1. rész: Az elcsábulás
A tegnapi nap folyamán sikerült nagyon olcsón beszereznem egy GF 7300GT videókártyát. Nagyon örültem neki, mert végre leválthattam az FX-emet, viszont botorság lenne csak Compiz vagy Beryl futtatására használni, viszont rendes játékok meg nincsennek Linux alá. Igaz ott az OpenArena, de az GF 2 MX 440-es kártyán is szaggatás nélkül megy a másik gépen majdnem max beállításokkal. Szóval nekem több kell és még renderelő programot se tudok Linux alá. Így engedve a csábításnak, kihasítottam egy 15GB-os területet a 75GB-nyi Ext3-ból, felraktam rá a Windows-t és játszok rajta azokkal a játékokkal, melyeket annyira szerettem, de jóval gyorsabban és szebben. Persze, sose voltam nagy játékos, de nagy szomorúsággal töltött el, hogy az akkor is kedvenc játékok a Command and Conquer Generals és a kiegészítője Zero Hour a legrondább grafikai beállításokkal is 3-4 ellenségnél nem bír többet.
Viszont most még nem néztem / gondolkodtam rajta hogy rakom vissza a grub-ot, talán Ubuntu Live CD-n kell majd ügyeskedni valamit. De még élvezem a játék örömeit..
2. rész A büntetés
Amint a fenti kis postot megírtam, egyből kezdtem neki a Windowst felrakni. Az első dolgom volt, hogy Ubuntu CD-ről a qtparted-el átméreteztem a rendszer partíciót, hogy elférjen az XP. Ez jó lassan de megtörtént, majd újrabootoltam immár XP CD-ről, szépen megpróbáltam telepíteni, de a szép tiszta CD-t hibásnak vélte, de 2.-3. olvasásra mindig sikerült a kellő adatot megszerezni. A telepítés után látom a logot és hogy szaladgál a csík.. 3 perce szaladgál... 5 perce szaladgál...10perce, majd kékhalál. No, itt volt elegem, kéznél volt egy Debian Etch CD, felraktam a 15GB-os helyre, de az szemétláda módon az első indításnál valami csökkentett konzolnál - initramfs> - kidobott, a jól láttam, a kernel betöltése után közvetlenül. Hát igen, ezt érdemlem, bevallom hibáztam.. Amint ezt kigondoltam, újraindítottam a gépet és a Debian grubjával szépen el is indult az Ubuntu, melyre valami komoly játékot keresek...
u.i. Lehet szavazni: Megérdemeltem a büntetésem vagy nem?