érdekes dolgot tapasztaltam. A 9.04-es ubuntunál amikor a kert codeck pack-t feltelepítem akkor egyszerűen a elindulás után ki is lep és utánna se kép se hang. Ugyan ez a hiba a Youtube-nal is is. Egyelore nem tudom mit talaljak ki. Bug jelentest hiaba kuldok a totemtol mert nem a totemmel van a hiba en szerintem. Ha esetleg van valaki aki hasonlo problemavan kuszkod akkor szoljatok kosz
Ubuntu 9.04 totem és mplayer
nálam az asztali gépen pont ugyanez történt... épp 5 perccel ezelőttig. a probléma itt keresendő: http://ubuntu.hu/blog/kavkar/904-intel-vga-borzalom-teljesitmeny az UXA nekem is megoldotta a problémát. legalábbis a médialejátszó már nem akar elbujdokolni szégyenében...
Nekem az smplayer csinál hibát! Először azt kérte frissítsem az mplayert, mert az smplayer nem fog vele jól együttműködni... Mondom meglesem, de nincs frissebb mplayer verzió! 2-3szor elindult rendesen, de már csak hibát ad és kész :( Ezt írja ki a naplóba: /usr/bin/mplayer -noquiet -nofs -sub-fuzziness 1 -identify -slave -vo xv -ao alsa -zoom -nokeepaspect -framedrop -nodr -double -input conf=/usr/share/smplayer/input.conf -stop-xscreensaver -wid 67108879 -monitorpixelaspect 1 -ass -embeddedfonts -ass-line-spacing 0 -ass-font-scale 1 -ass-styles /home/laccy/.config/smplayer/styles.ass -fontconfig -font Arial -subcp ISO-8859-1 -vid 0 -aid 1 -subpos 100 -volume 40 -cache 2000 -osdlevel 0 -no-correct-pts -vf-add screenshot -slices -channels 2 -af equalizer=0:0:0:0:0:0:0:0:0:0 /media/cdrom0/24.701.hdtv-lol.avi MPlayer 1.0rc2-4.3.3 (C) 2000-2007 MPlayer Team CPU: Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2390 @ 1.86GHz (Family: 6, Model: 15, Stepping: 13) CPUflags: MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1 Compiled with runtime CPU detection. Unknown option on the command line: -volume Error parsing option on the command line: -volume
na, az erlső hozzászólásomban linkelt témabeli driver-csere leírás segített, mostmár megy a médialejátszó. az UXA az csúnya zsákutca volt, teljes képernyőhalállal.