metaxx schillerlIgen, sajnos nem teljesen egyértelmű a UI. de bal oldalon alul van a könyvtár választó. Ott balklikk duplán az tartalmazó könyvtárra és megnyitja a thumb-okat, onnan már dupla a képre és megnyílik a szerkesztő felületben.
[törölve] schillerlBal alsó sarokban kikeresed a megfelelő könyvtárat (azt nem értem, hogy miért a gyökér az alapértelmezett miért nem a saját könyvtárunk?), és jobb mellette jelennek meg a képek, és dupla klikkel tudod megnyitni.
metaxx efsanyiTudtommal semmivel. Ez a progi is csak kisebb korrektúrákra jó, de ha valami komolyabb HDR élményre vágysz, javaslom ezt a gimp tutorial-t. http://gimpology.com/submission/view/fake_hdr_look_in_gimp/
decoati metaxxValaki végre homályosítson már föl legyen szíves, miért neveznek HDR-nek (High Dynamic Range) olyan képeket amelyek normál képként indulnak, de a dinamikatartományukat mesterségesen csökkentik?
decoati LiquidCoolA rendes multiexpós HDR a HDR, az 1 db. raw-ból eltolt expozíciós értékekkel generált képekől készített HDR az (számomra) határeset, az összes többi egy rossz vicc.
Altrix A Photomatix valóban remek, kár, hogy linux alá nincs valódi HDR készítő (csak a gimp-et fake HDR, ami azért nem ugyanaz) :(
decoati AltrixNe csodálkozz ha az automata pozicionálótól szétpereg a program, szerintem amúgy is fölösleges feature. (de azért jelezz már vissza lécc ha neked működik)
Altrix A telepítés sikerült, viszont valami oknál fogva, nem az összes képet ismeri fel, 6 jpg-ből csupán 2-őt.
decoati AltrixMi a gond? Nem tölti be vagy nem használja? (az EXIF-fel problémái vannak, ha nem tudja kiolvasni akkor az expozíció eltolást manuálisan kell megadni, különben sipákol)
Altrix decoatiNem tudom kiválasztani a betöltésnél, meg sem jelenik az adott fájl, egyszerűen hiányzik a listából.
Altrix decoatiEgyébként az Exif-fel semmi gond az expoziciós program valamint az expoziciós kompenzáció is kiolvasható belőle