Sziasztok... Egy új Ubuntu felhasználónak szeretnék segítséget nyújtani azáltal, hogy idézem a problémáit, hogy az itteni tapasztalt felhasználók segítségével megoldódjon minden gondja:
" 1. Hello megvan az ubuntu. Csak van egy gondom nem tudom elérni az ntfs partícióimat, ntfs config fent van, ntfs-3g fent van. Ha csatolási pontot akarok létrehozni a sudo mount /dev/'adott meghajtó' /media/'adott mappa' parancsal valami történik, de mégse tudom elérni öket, pedig egyértelműen nem híba üzenetet kapok. Hogyan lehetne elérni, hogy megnyissam az ntfs partíción lévő mappáimat, esetleg másképp.
2. Feltelepítettem a legújabb nvidia meghajtót így elértem a legnagyobb felbontást és freki frisítést, de átváltott a rendszer usa billentyűzet kiosztásra, ezt visszaállítottam, de a bejentkezésnél még mindig az usa-t használja, de csak ott.
3. Feltettem a beryl-t, szépen elindúlt, volt minden csicsamicsa, lebegő ablakok, hajtogatható ablakok, fóliaként feltekeredő ablakok. Még az emeraldban is olyan témát állíthattam be amilyet akartam, de egy kikapcsolás után már semmi sem úgy müködik, még vissza se lehet hozni. Leszedtem, újra huztam, de így se semmi, pedig a legelső indításkor egyből hozta a fenti dolgokat hozzá se kellet nyúlni. Tud valaki valami doksit a configurálásáról, vagy esetleg segíteni?
4. Szeretném emulálni a windowst, ehez feltettem wine-t, csak nem értek hozzá és ehez is kellene egy kis segítség."
Szóval, annak aki segít nagyon megköszönöm az illető nevében is! Még ha csak magyar nyelvű szájbarágós leírásokat a problémáira linkel be ide az is nagyon jólenne!