Hali!
Nemrég tértem át (5 napja) Ubuntura, már számos problémám akadt de eddig sikerült mindent megoldanom, de lenne egy két dolog amiben a segítségetek kérem:
1. Notebookra raktam fel az Ubuntut (conf.:Asus X51R ap268,Core duo T2080,1GB ram,Ati xpress 1100,wifi,+egyebek..)
kapásból bootscreenem az nics csak fekete kijelző egészen a bejelentkező ablakig, hogy lehetne előcsalogatni (miért nem működik?), vagy azt beállítani hogy kiírja hogy éppen mit töltött be....
2. Ati kártyát hogy lehet feltelepíteni?Ati xpress1100...
3. Wlant hogy lehet beüzemelni?Azt hallottam hogy nagyon macerás, csak nekem elég fontos lenne mert egyetemen is akarom használni...
4. Mplayer nem működik jól, nem lehet méretet aállítani, és fullscreenen pedig csak egy kis zelete látszik óriásiban a képernyön.
5. Nincs valamilyen leírás valahol, amiben a parancsok megtalálhatók, hogy mi mit csinál, meg egy leírás az Ubuntu telljes szerkezetéről...
6. C++ fordító az itt hogy működik?Ill. van editor is? (terminálba nyomták az, hogy?)
Egyenlőre ezek érdekelnének, tudom hogy keresgethetnék, csak nincs időm (tanulás )minden fórumot végigolvasni, és szeretném mielöbb használni a gépet, mert az Ubuntu így elsőre nagyon megnyerő, csak ha nem műkszik rendesen a vas, akkor egyenlőre XP vs Ubi...(Ubuntut akarom használni!!!!)